Ylöjärven Kyrönlahdessa on huoltoasema, jossa ministerikin pysähtyy – nyt sille on haussa uusi omistaja

Ylöjärven Karhella asuva Esko Lammi päätti reilu 20 vuotta sitten perustaa vaimonsa kanssa huoltoaseman. Vuosien varrella aseman tarjoamat palvelut ovat lisääntyneet, mutta nyt on aika uudelle omistajalle.

Kyrönlahden liikekeskuksen omistaja Esko Lammi, 73, on aikeissa siirtyä eläkkeelle ja myydä yhdessä vaimonsa kanssa perustamansa perinteikkään huoltoaseman Ylöjärven Kyrönlahdessa.

23.7. 7:00

Aamulehti

Jo yli 20 vuotta Kyrönlahdessa Kantatie 65 varrella sijainnut perinteikäs bensa-aseman yhteydessä oleva palvelukeskus etsii nyt uutta omistajaa.

Keskuksen omistaja ja perustaja Esko Lammi, 73, kertoo myymispäätöksen taustalla olevan suunnitelmat eläkepäivistä.

”Tässä on hyvä kohta antaa seuraajalle mahdollisuus kehittää paikkaa edelleen.”

Nykyään paikalla palvelee bensa-aseman lisäksi muun muassa lähikauppa-kahvila, parturi-kampaamo, kosmetologi ja hieroja, mutta aikoinaan kaikki lähti tyhjästä.

Lammi muutti virkauransa päätyttyä vuonna 1998 vaimonsa kanssa nykyisin Ylöjärveen kuuluvalle Karhelle, jossa he ryhtyivät suvun maatilan ostettuaan maanviljelijöiksi.

Samaan aikaan rakenteilla oli kantatie 65, mutta pariskunta huomasi, että Tampereelle oli puolen tunnin ajomatka, samoin lähimmälle tankkauspisteelle. Kauppaakaan ei ollut lähistöllä.

”Vaimo sanoi, että mitä jos perustettaisiin oma huoltoasema.”

Sopiva tontti löytyi Kyrönlahdesta, minne asemaa alettiin rakentaa vuonna 2003. Vuonna 2008 asemaa laajennettiin kaupalla.

Vuosien varrella kahdessa hirsirakennuksessa vuokralla olevien yrittäjien tarjoamien palvelujen määrä on kasvanut nykyiseen mittaansa.

Kyrönlahden huoltoaseman pihalla pidetään myös torimyyjäisiä. Emilia Enbuska ja Arja-Helena Syrjälä Parkanosta hypistelivät kirpputorin tuotteita perjantaina 22. heinäkuuta.

Ministerin suosiossa

Asiakkaita asemalla Lammen mukaan edelleen riittää, vaikka koronalla vaikutuksensa olikin. Asiakkaita käy Lammen mukaan noin sadoista jopa tuhanteen vuorokaudessa. Noin puolet asiakkaista on hänen mukaansa paikallisia vakiasiakkaita ja toinen puolisko kantatien käyttäjiä.

”Asiakaskunta on tässä 20 vuoden aikana koko ajan lisääntynyt.”

Asema on myös omistajan mukaan hyvässä paikassa esimerkiksi Pohjanmaalle matkaavien näkökulmasta.

”Tässä juuri eräs ministeri poikkesi meillä kahvilla ja sanoi, että hän aina Helsingistä lähtiessään ensimmäisenä pysähtyy täällä matkallaan Pohjanmaalle.”

Asema on Lammin mukaan vuosien varrella ollut myös muun muassa keihäänheittäjä Tero Pitkämäen sekä mäkihyppääjä ja olympiavoittaja Toni Niemisen suosiossa.

Asemalle pysähtyy myös rekkoja, sillä sen yhteydessä on puolen hehtaarin rekkaparkki, jossa kuljettajat voivat tarvittaessa yöpyä.

Laajentumisessa mahdollisuuksia

Yrittäjien liiketoiminta on asemalla Lammin mukaan hyvällä tolalla. Liikennevirran lisäksi asiakkaita riittää hänen mukaan myös esimerkiksi Ylöjärven noin 4 000 mökin asukkaista. Vastaavia palvelujakaan ei juuri ole lähettyvillä kilpailemassa.

Lammi katsoo, että asemalla on mahdollisuus toimia paikalla ainakin toiset parikymmentä vuotta. Toimintaa voisi vielä kehittää esimerkiksi palveluja laajentamalla, mutta Lammin ikä ja taloudelliset resurssit eivät siihen enää miehen itsensä mukaan riitä.

”Uudella omistajalla olisi mahdollisuus kehittää liiketoimintaa eteenpäin esimerkiksi majoitustoiminnan ja autoihin liittyvän huoltotoiminnan osalta.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut