Kuhmoisissa puhelin- ja nettiyhteyksiä poikki jo monta päivää – Raimo Laakso ajoi maston juurelle pystyäkseen soittamaan

Ongelmia on ollut sunnuntaista lähtien Elisan ja Telian liittymien toiminnassa. Kyse on kaapeliviasta, joka arvion mukaan saadaan korjattua joko perjantaina tai torstaina.

20.7. 21:07

Aamulehti

Pirkanmaan alueella Kuhmoisissa on esiintynyt häiriöitä matkapuhelinverkossa viime sunnuntaista lähtien. Häiriötä on ollut Elisan ja Telian liittymien toiminnassa.

Elisan viestintäjohtaja Katiye Vuorela kertoo, että ongelmat yhteyksissä johtuvat siitä, että alueella ainakin yksi tukiasema on alhaalla. ”Kumppanioperaattorilla on kuitu poikki. Odotamme, että se korjaantuu.”

Vuorela arveli, ettei kyseessä ole helppo työ, sillä korjaamiseen on kulunut useita päiviä.

Torstaina Elisan viestinnästä kerrottiin Aamulehdelle, että vian korjausaika on lauantaina.

Martina Lilius Telian viestinnästä arvioi keskiviikkona, että arvioitu päättymisaika vialle olisi perjantaina kello 16, ja mahdollista on, että vika saadaan korjattua jo torstaina.

Ei vaikutusta hätäpuheluihin

Liliusin mukaan ongelmaa esiintyy Kylämän ja Kärpämän alueella. Häiriöt johtuvat siirtotyöyhteyden ongelmista eli kaapeliviasta, jota korjataan parhaillaan. Korjaustyöt on aloitettu jo viime sunnuntaina.

”Näyttää siltä, että 4G ja 3G verkossa ei pitäisi olla häiriöitä, ne ovat niitä, joita yleensä käytetään.” Sen sijaan häiriötä esiintyy Telian tietojen mukaan vähäisessä käytössä olevassa 2G- verkossa.

Elisan verkossa ongelmia esiintyy häiriökartan mukaan matkapuhelinverkossa ja niiden kerrotaan koskettavan 2G-, 3G-, 4G- ja 5G-verkon puhe-, data- ja tekstiviestipalveluita.

Lilius toteaa, että häiriö ei vaikuta hätäpuheluiden soittamiseen alueella.

”Tässä on varmasti alueella useampia tukiasemia, joista voi ottaa yhteyden ja hätäpuhelut reitittyvät automaattisesti aina toisten operaattoreiden verkon kautta.”

Vaikeuttaa arkea

Kuhmoislainen Raimo Laakso otti Aamulehteen yhteyttä keskiviikkoiltana. Hän kertoi ajaneensa kotoaan kahden kilometrin matkan paikalliselle Hirvivuoren mastolle, jotta puhelun soittaminen onnistui. Laakson mukaan matkapuhelin yhteyksien lisäksi myös internetyhteys on alhaalla.

”Se hankaloittaa asioiden hoitamista, ei pääse esimerkiksi pankkiin.”

”Puhelimella ei pysty soittamaan ja tekstiviestit eivät lähde”, Laakso kuvaa.

Laaksolla on Telian liittymä. Laakso kertoo, että alueella on tällä hetkellä paljon mökkiläisiä, joten vian vaikutukset koskettavat monia.

”Mitään tiedotetta tästä ei ole tullut yhtiöiden kautta. Olen hyvin pettynyt tähän.”

21.7. Kello 14.50 Juttuun päivitetty Elisan tiedot vian korjausajasta

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut