Kangasalla käyskentelee Pirkanmaan huomiota herättävin kesä­työntekijä Maikki – hevosten teemaviikko huipentuu kaupungissa lauantaina

Kangasalla on vietetty tällä viikolla hevosten teemaviikkoa, Laukkaa Kangasalle -tapahtumaa. Tapahtuma huipentuu lauantaina Pikkolan urheilukentällä järjestettävään hevoskarnevaaliin.

Kangasalan kaupungin virallinen kesähevonen, kymmenenvuotias suomenhevostamma Maikki on ilahduttanut kaupunkilaisia erilaisissa tapahtumissa kesän aikana. Suureen suosioon erityisesti pienten lasten keskuudessa noussut Maikki sekä tämän ratsastaja Heidi Kulo sekä tapahtumissa mukana kiertävä Ismo Jalonen kertovat, että Maikki nautti tapahtumista, jossa se saa huomiota ja rapsutuksia.

21.7. 14:24

Aamulehti

Kangasalla on hevosteltu kuluvalla viikolla oikein urakalla. Laukkaa Kangasalle -viikon tapahtumat ovat tuoneet hevosia ja niihin liittyvää harrastustoimintaa, historiaa sekä taidetta lähelle kaupunkilaisia.

Mukana tapahtumissa on kiertänyt myös ehkäpä koko Pirkanmaan huomiota herättävin kesätyöntekijä, kesähevonen Maikki.

”Maikki nauttii, kun se saa olla täällä ihmisten rapsutettavana ja silitettävänä. Siksi ehdotinkin sen omistajalle, voinko ilmoittaa Maikin mukaan hakuun, kun kaupunkiin haettiin kesähevosta”, Maikin kanssa tapahtumissa kiertävä ja sen kanssa kaksi vuotta harrastanut Heidi Kulo kertoi keskiviikkona Kangasala-talon edustalla järjestetyssä kepparikeskiviikko-tapahtumassa.

Kesähevonen on ollut jymymenestys. Kaikki tapahtumat, joissa se on vieraillut, ovat vetäneet kävijöitä puoleensa.

Visit Kangasalan matkailu- ja markkinointipäällikkö Laura Pekkala sanoo, että tuntuu siltä, että Maikille on lyhyessä ajassa kasvanut oma fanijoukko.

Kangasalan kaupungin kesähevonen Maikki sai keskiviikkona iltapäivällä kasapäin huomiota sekä lapsilta että aikuisilta. Osa Maikin ihailijoista olisi jäänyt taputtelemaan hevosta pidemmäksikin aikaa.

Kaksi vuotta yhteistyötä

Heidi Kulo kertoo olevansa iloinen siitä, että hän saa kiertää Maikin kanssa kesän tapahtumissa ilahduttamassa kaupunkilaisia sekä jakamassa tietoa suomenhevosesta.

Kulo kertoo, että parivaljakon kesätyö olisi kuitenkin voinut jäädä toteutumatta, ellei hän olisi kohdannut Maikin kanssa vuosia töitä tehnyttä Ismo Jalosta kolme vuotta sitten sattumalta koiralenkillä.

”Siinä sitten aikamme puheliaina ihmisinä juteltuamme kaikenlaista puheeksi tulivat myös hevoset. Eikä siinä kovin kauan mennyt, kun olin vielä saman päivän aikana Jalosen tallilla katsomassa hevosta”, Kulo muistelee.

Vuotta myöhemmin Kulo alkoi harrastaa ratsastusta samalla tallilla asuvan Maikin kanssa, jonka kanssa he ovat nyt lähes erottamattomat.

”Ratsastan ja hoidan Maikkia viisi kertaa viikossa. Teemme kaikenlaista. Käymme uimassa ja ohjatuilla ratsastustunneilla. Eniten Maikki kuitenkin nauttii, kun se saa tutustua uusiin ihmisiin esimerkiksi maastolenkeillä. Joten en en yhtään epäile, etteikö se viihtyisi täälläkin nyt”, Kulo sanoi keskiviikkona.

Mitä?

Laukkaa Kangasalle

Torstaina 21.7: Kepparipäivä kello 10–18 Lastenmaatila Pikkupihalla. Tapahtumassa puuhaillaan keppihevosten kanssa ja tutustutaan maatilan asukkaisiin. Sisäänpääsy: 7 €, alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Lisämaksusta esimerkiksi talutusratsastusta. Ponsantie 1269.

Perjantai 22.7: Hevosmuseopäivä kello 12–17 Kimmo Pyykkö -taidemuseolla sekä Varsamäen Hevosajoneuvomuseolla. FT Hilja Solala luennoi suomenhevosen historiasta. Kimmo Pyykkö -taidemuseo: 6 € Varsamäen hevosajoneuvomuseo 4 €.

Lauantai 23.7: Koko perheen Hevoskarnevaali kello 10–14 Pikkolan tapahtumakentällä. Ohjelmassa esimerkiksi hevosnäytöksiä, keppihevoskilpailut, talutusratsastusta, esittelypisteitä sekä ruokaa ja musiikkia. Vapaa pääsy.

Hevosia – Horses -näyttely sekä Varsamäen hevosajoneuvomuseo ovat avoinna hevosmuseopäivän lisäksi myös torstaina, lauantaina ja sunnuntaina.

Lähde: Visit Kangasala.

Hevosia Pikkolan tapahtumakentällä

Laukkaa Kangasalle -tapahtuma jatkuu ympäri kaupunkia sunnuntaihin saakka. Kesähevonen Maikki ilahduttaa kävijöitä myös loppuviikolla. Perjantaina Maikki ja Heidi Kulo saapuvat Kangasala-talolle, ja lauantaina he osallistuvat teemaviikon päätapahtumaan Pikkolan tapahtumakentällä.

Hevoskarnevaalit-nimeä kantavassa päätapahtumassa voi nähdä Maikin lisäksi myös paljon muuta. Maksuttomassa tapahtumassa järjestetään esimerkiksi lännenratsastus- sekä ratsastusjousiammuntanäytöksiä. Lisäksi alueella on myös erilaisia hevosaiheisia tehtäväpisteitä.

Loppuviikon aikana on mahdollista sukeltaa myös hevosten historiaan sekä siihen, kuinka kotimaiset ja ulkomaiset taiteilijat hevosen näkevät.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttely on avoinna koko teemaviikon ajan ja se jatkuu 28. elokuuta saakka.

Laura Pekkala Visit Kangasalalta kertoo, että perjantaina järjestettävä hevosmuseopäivä pitää sisällään myös kiinnostavan läpileikkauksen suomenhevosen syntyhistoriaan, kun aihetta tutkinut Hilja Solala pitää luennon aiheesta Kangasala-talolla.

Teemaviikon kunniaksi ovensa avaa loppuviikoksi myös Varsamäen hevosajoneuvomuseo. Museon yksityiseen, lähes 70 hevosajoneuvon kokoelmaan pääsee tutustumaan torstaista sunnuntaihin. Perjantaina museolla järjestetään ohjattu kierros.

Kepparimenoa

Oleellinen osa teemaviikkoa ovat olleet erilaiset keppihevostapahtumat. Yksi sellainen järjestettiin myös keskiviikkona iltapäivällä Kangasala-talon edustalla. Tapahtumaan osallistui päivän aikana arviolta yli sata innokasta heppahullua.

Keppihevosradalle pääsee Kangasalla myös loppuviikon aikana. Esimerkiksi tänään torstaina taitojaan voi hioa Lastenmaatila pikkupihalla ja lauantain päätapahtumassa järjestettävissä keppihevosmestaruuskilpailuissa.

Anni Myllärniemi (vas.) ja Minka Louhimo suorittivat Kangasala-talon edustalle päivän ajaksi pystytetyn keppihevosradan vinhalla vauhdilla keskiviikkona.

Kolmevuotias Iisa Louhimo suoritti keppihevosradan tottuneesti. Hän kertoi, että vaikka hän liikkui keskiviikkona radalla lainahevosella, oma keppihevonen odotti häntä kotona.

Kolmevuotias Nanna Rimpioja osallistui keskiviikkona iltapäivällä Kangasala-talon edustalla järjestettyyn Laukkaa Kangasalle -teemaviikon tapahtumaan. Keppihevosradan lisäksi tapahtumassa mieleistä oli kesähevosen tapaaminen sekä Kimmo Pyykkö -taidemuseon Hevosia – Horses -näyttelyn yhteydessä järjestetty taidesuunnistus.

Kangasalalainen Silvia Mäenpää, 3, aikoi osallistua useampaan teemaviikon tapahtumaan viikon aikana. Keskiviikkona iltapäivällä Mäenpää suoritti keppihevosradan lainatulla keppihevosella. Mäenpää kertoi, että oma keppihevonen olisi ollut radalla kuitenkin parempi.

Kiira Louhimo (vas.) ja Maija Myllärniemi nostivat keppihevosradan viimeisen esteen huiman korkealle. Esteen ylittämisessä ei kuitenkaan ollut vaikeuksia ja molemmat pääsivät radan loppuun ilman että yksikään este putosi maahan.

Kaksivuotias Milla Jantunen ja hänen äitinsä Pinja Laine saapuivat hevostapahtumaan ihmettelemään erityisesti suomenhevostamma Maikkia. Laine kertoi olevansa iloinen siitä, että lapsille suunnattuja tapahtumia järjestetään.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut