Noin 200 nuorta kokoontui mopomiitissä Tampereen ja Pirkkalan rajalla – seurauksena useita poliisitehtäviä

Poliisia huolestuttaa vaarallinen ajotapa, jota mopomiiteissä usein näkee. Kokoontumiset aiheuttavat myös runsain määrin huolestuneita soittoja hätäkeskukseen, mikä aiheuttaa poliisille useita tehtäviä.

Mopoilijat kokoontuivat tapaamaan toisiaan Tampereen seudulla vuonna 2015.

19.7. 10:07

Aamulehti

Tampereella ja osin Pirkkalan puolella kokoontui perjantaina 15. heinäkuuta joukko kaksipyöräisten ja muiden moottoriajoneuvojen kuskeja, tiedotti Sisä-Suomen poliisilaitos maanantaina.

Poliisin arvion mukaan erilaisia ajoneuvoja oli paikalla noin 200. Pääosin nuorista kuljettajista koostunut joukko työllisti Sisä-Suomen poliisia.

Poliisitehtävät liittyivät pääosin häiritsevään ajoon ja siitä syntyvään meteliin.

Komisario Tomi Koponen Sisä-Suomen poliisilaitokselta kertoo, että nuoret olivat kokoontuneet parkkipaikoille ja yleisille teille. Mopomiitissä aiheutui vaaratilanteita ajoneuvojen kuljettajille ja paikalle kerääntyneille katsojille. ”Siellä oli perinteistä keulimista, ja sitten oli katsojia tien reunassa. Temppuilua, vaarallista ajokäyttäytymistä ja niin pois päin.”

Lisäksi useissa ajoneuvoissa oli puutteita niin varusteiden kuin rekisterikilpien osalta.

Koponen kertoo, että perjantain kaltaisia mopomiittejä järjestetään aika ajoin Pirkanmaalla. ”Nuoriso tykkää kokoontua, mutta välillä on mukana sellaisia, jotka eivät halua noudattaa liikennesääntöjä. Se aiheuttaa ulkopuolisilta soittoja hätäkeskukseen ja sitä kautta poliisille tehtäviä.”

Lue lisää: Jopa satojen nuorten mopomiitit ovat yleistyneet selvästi tänä vuonna, arvioi poliisi: ”On ollut tapauksia, joissa poliisia on heitetty tölkeillä tai estetty paikalle pääsyä”

Tällöin poliisi saapuu paikalle turvaamaan yleistä järjestystä ja nuorten turvallisuutta.

Koponen muistuttaa, ettei yleisellä tieosuudella temppuilu ole hyväksyttävää. Se aiheuttaa konkreettisia vaaratilanteita niin itselle kuin myös muille tienkäyttäjille.

Poliisille ilmoitus

Poliisin mukaan kokoontumisten järjestäjät tiedostavat, että paikalle saapuu runsaasti osallistujia. Siksi poliisi muistuttaa, että kokoontumisia suunnittelevan järjestäjän olisi syytä olla yhteydessä poliisiin hyvissä ajoin ennen tapahtuma-ajankohtaa. Siten voitaisiin varmistaa, että tapahtuma on turvallinen ja lainmukainen.

Ilmoituksen tekeminen tapahtumasta ei kuitenkaan anna poikkeusta olla noudattamatta liikennesääntöjä yleisellä tiellä liikuttaessa. Sääntöjen noudattamisen lisäksi poliisin mukaan ajoneuvojen täytyy täyttää niille asetetut vaatimukset liikennekelpoisuuden osalta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut