Tampereelta pääsee loppukesällä ja syksyllä suorilla bussikyydeillä Pirkanmaan kansallispuistoihin

EU-rahoilla perustettu hanke tarjoaa suoria bussikyytejä Helvetinjärvelle, Seitsemiseen ja Kintulammille.

Muun muassa Helvetinjärven kansallispuistoon pääsee elokuussa linja-autolla suoraan Tampereelta. Arkistokuva heinäkuun alusta.

17.7. 16:25

Aamulehti

Seitsemisen ja Helvetinjärven kansallispuistoon pääsee elo–syyskuussa suoralla linja-autoyhteydellä Tampereen keskustasta.

Bussi liikennöi Seitsemiseen meno–paluun kerran päivässä 13.–14. elokuuta ja 27.–28. elokuuta. Helvetinjärvelle bussi suuntaa kahtena viikonloppuna lauantaisin ja sunnuntaisin 20.–21. elokuuta ja 3.–4. syyskuuta. Palata voi samana tai seuraavana päivänä.

Seitsemisen linja-autot pysähtyvät Tampereen keskustan lisäksi Lielahdessa ja Ylöjärvellä. Helvetinjärven linja-autot pysähtyvät Tampereen keskustan lisäksi Linnainmaalla.

Syyslomalla vastaava liikennöintikokeilu järjestetään Kintulammin retkeilyalueelle, joka sijaitsee puolen tunnin ajomatkan Tampereen keskustasta.

Linja-autokyydit ovat osa Sustainable Tourism Mobility –hanketta. Hankkeessa ovat mukana Visit Tampere, Suomen Itämeri-instituutti ja Tampereen yliopisto. Hanke on rahoitettu EU:n elpymisrahoilla. Kokeilujen jälkeen palvelun on tarkoitus tulla saataville laajemmin vuonna 2023.

Myös muualla Suomessa on tänä kesänä panostettu kansallispuistojen saavutettavuuteen julkisilla kulkuneuvoilla. VR:n kaukojunat alkoivat pysähtymään Kouvolassa ja Mäntyharjulla sijaitsevan Repoveden kansallispuiston läheisellä Hillosensalmen asemalla kesäkuussa. Kyseessä on elokuun puoleen väliin kestävä kokeilu.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut