Tuhannen asukkaan pikkukylä alle tunnin päässä Tampereelta nousi haetuimpien mökki­paikkojen kärkeen suositussa hakupalvelussa – Miten se on mahdollista?

Sastamalan Kiikoisista tehtiin Oikotie-palvelussa loma-asuntohakuja kolmanneksi eniten Suomesta tänä keväänä, heti Levin jälkeen.

Moni haaveilee nyt omasta mökistä. Osa haluaa järvenrantamökin. Ilmakuvassa Näsijärvellä sijaitsevan Peronsaaren laiturit kesäkuussa 2022.

15.7. 17:53

Sastamalan Kiikoinen nousi yhdeksi Suomen kiinnostavimmista mökkikohteista Oikotien verkkopalvelussa huhti–kesäkuussa.

Haetuin loma-asuntokohde oli Hämeenlinnan Lammi, toiseksi haetuin Kittilän Levi ja kolmanneksi haetuin Sastamalan Kiikoinen.

Miten reilun 1 000 asukkaan Sastamalan Kiikoinen nousi listalle? Oikotien Asuntojen johtaja Anna Leinonen kertoo, että nyt etätyömahdollisuuksien ja koronan myötä trendinä on nyt etsiä loma-asuntoja tunnin tai kahden matkan päästä kotoa. Siksi paikat, jotka ovat lähellä suurempia kaupunkeja nousevat useammin esille.

”Mikään yksittäinen kohde ei ole nostanut Kiikoista listalle, sillä tilastossa näkyvät paikkakunnat on valittu jo hakua tehdessä, ennen kuin kyseisten paikkakuntien kohteet ovat näkyvissä”, Leinonen kertoo.

Mökkikauppa käy edelleen

Koronan takia mökkikauppa on käynyt kuumana. Leinosen mukaan uusia alueita nousee listoille siksikin, että vanhat on saatettu jo koluta läpi.

”Siksi haetuimpiin saattaa nousta erikoisempia, ei loma-asuntopaikoiksi miellettyjä alueita”, hän sanoo. ”Ei kuitenkaan ole kauhean tyypillistä, että tämän kaltaisia pikkupaikkoja nousee suosituimpien hakujen listalle.”

Leinosen mukaan valinnassa painavat kodin läheisyyden lisäksi usein hyvät vesistöt sekä kauppojen läheisyys. Näiden kannalta Kiikoinen on melko hyvällä sijainnilla.

Muita suosittuja loma-asuntokohteita Oikotien mukaan olivat Kuopion Tahko, Kouvolan Jaala, Paraisten Nauvo, Raaseporin Tammisaari, Paraisten Korppoo sekä Tammelan Liesjärvi.

Tilastojen perusteella omistusasuntojen menekki jatkui Suomessa vilkkaana. Asunnot-palvelulla oli huhti–kesäkuussa käyttäjiä 15 prosenttia enemmän kuin viime vuonna samaan aikaan.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut