Lempääläläinen pariskunta alkoi pitää perinteikästä maatilaa ja sai heti järkyttäviä uutisia – Sitten he tekivät suuren muutoksen, ja nyt tila on entistä tuottavampi vähemmällä työllä

Maitokriisin vaikutukset iskivät samalla viikolla kun Mantereen tilalla tehtiin sukupolvenvaihdos. Koettelemukset eivät loppuneet siihen. Niina ja Philipp Mayer ottivat tilallaan käyttöön johtamisjärjestelmän nimeltä kokonaisvaltainen tilanpito. Nyt heidän tilansa on tuottavampi vähemmällä työnteolla. ”Maataloudessa pitäisi luopua paljon helpommin, jos jokin asia ei toimi”, he sanovat.

Niina ja Philipp Mayer ajattelevat, että he ovat harrastaneet konmaritusta maatilallaan. Ensimmäisinä vuosinaan he luopuivat kaikesta, mikä ei ollut taloudellisesti kannattavaa tai heille mielekästä. ”Maataloudessa pitäisi luopua paljon helpommin, jos jokin asia ei toimi. Luovu siitä ja mene eteenpäin. Kun tuotanto on laajaperäistä ja joustavaa ja siihen on sidottu vähemmän pääomaa, pystyy tekemään nopeita muutoksia.”

14.8. 5:00 | Päivitetty 14.8. 20:05

Aamulehti

Tieto saapui meijeristä tekstiviestillä. Noin 25 prosenttia maidon hinnasta oli pyyhkiytynyt pois. Maitokriisi. Sen vaikutukset iskivät samalla viikolla kun Niina ja Philipp Mayer aloittivat lypsykarjatilan pitämisen maaliskuussa 2015.

”Saman tien tiesimme, että tästä ei jää yhtään rahaa käteen”, Niina Mayer muistelee.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut