Yli 170-vuotiaan Ylöjärven kirkon julkisivu uudistetaan liki 300 000 euroa maksavassa jättiremontissa

Lähes 300 000 euron kokonaisremontissa uusitaan paitsi kirkon maalipinta, myös lahonneita puuosia.

Ylöjärven kirkon mittava julkisivuremontti on parhaillaan käynnissä. Viileän kevään takia huhtikuulta toukokuulle siirtynyt aloitus venyttää julkisivuremontin valmistumista elokuulta syyskuulle. 12. heinäkuuta

13.7. 7:01

Aamulehti

Vuonna 1850 valmistuneen Ylöjärven kirkon julkisivu uudistetaan. Remontti alkoi toukokuussa ja sen arvioidaan valmistuvan syyskuussa. Mittavassa julkisivuremontissa uusitaan kaikki maalipinnat, mutta myös rakennuksen puuosia, jotka ovat päässeet vuosien aikana heikkoon kuntoon.

Kiinteistöpäällikkö Teemu Takala Ylöjärven seurakunnasta kertoo, että muutaman vuoden ajan suunniteltu julkisivuremontti käynnistyi viime hetkillä. ”Puupinnoissa oli lahovaurioita ja maali hilseili osittain. Tämä on huono asia. Jos maali ei suojaa vedeltä, aiheuttaa se pinnoille lahovaurioita.”

Takala kertoo, että kirkon julkisivu tarkastettiin ennen remonttia. Tarkastus paljasti, että yli kymmenen vuotta sitten toteutetusta huoltomaalauksesta oli kulunut jo sen verran aikaa, ettei korjausmaalaus olisi ollut enää riittävä.

Takala kertoo, että remontissa vaihdetaan lahoavia puuosia, joita on esimerkiksi ikkunapuitteissa, kellotornin kaidepuissa ja laudoituksessa. Lisäksi uusitaan huonoon kuntoon päässeitä veistettyjä puukoristeita sekä syöksytorvet ja rännit.

Ylöjärven kirkon julkisivuremontin kokonaiskustannus on 292 020 euroa. Urakkasumma pitää sisällään myös viereisen hautausmaan huoltorakennuksen katon maalauksen. Urakasta vastaa julkisivu­saneerauksiin erikoistunut Pohjankruunu oy. Kirkon julkisivuremontti toteutetaan Museoviraston valvonnassa.

Mikä?

Ylöjärven kirkko

Hirsirunkoinen kirkko on valmistunut vuonna 1850.

Kirkkorakennuksen pinta-ala on noin 700 neliömetriä.

Edellinen isompi peruskorjaus tehtiin kirkkoon vuosina 1996–1997.

Parhaillaan käynnissä oleva julkisivuremontti valmistuu syyskuun aikana.

Julkisivuremontin kokonaiskustannus on 292 020 euroa

Lähde: Ylöjärven seurakunta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut