Visuveden siltaa korjataan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä, liikenne katkeaa töiden vuoksi ajoittain – Tarjanne-laiva ollut jumissa Virroilla jo päiviä

Visuveden kääntösiltaan tuli vika viime viikon perjantaina. Siltaa huolletaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. Töistä aiheutuu käyttökatkoksia ajoneuvoliikenteelle. Sillan ongelmien vuoksi höyrylaiva Tarjanne on ollut jumissa Virroilla.

Ruoveden Visuveden silta on ollut viime aikoina ongelmissa. Tältä silta näytti kesäkuussa 2009.

4.7. 21:29 | Päivitetty 5.7. 13:02

Aamulehti

Ruovedellä sijaitsevan Visuveden kääntösillan huoltotyöt alkavat illalla tiistaina 5. heinäkuuta ja jatkuvat yön yli. Töiden on määrä alkaa kello 22. Aikaa on varattu keskiviikkoaamuun kello 6 saakka.

”Toiveena on, että silta saadaan kuntoon. Varmuudella tätä ei voi tietenkään sanoa”, toteaa kanavien ja vesiväylänpidon asiantuntija Sami Rasa Väylävirastosta.

Lue lisää: Visuveden sillalla autoliikenne kulkee, mutta purjeveneet eivät pääse kanavasta läpi ainakaan muutamaan päivään

Fintrafficin mukaan sillan käyttökatkokset voivat aiheuttaa yli tunnin mittaisia liikennehaittoja ajoneuvoliikenteelle.

Visuveden kääntösilta reistaili toimintahäiriöiden takia viime viikon perjantaina ja lauantaina. Perjantaina silta jäi jumiin, eikä mennyt täysin kiinni. Liikenne oli tuolloin sillan kohdalta poikki noin kolme tuntia, lauantaina noin 45 minuuttia.

Mikä?

Visuveden silta

Ruovedellä sijaitseva teräskantinen kääntösilta.

Valmistunut vuonna 1980.

Avataan tilauksesta kauko-ohjauksella Muroleen kanavalta sen aukioloaikoina.

Sillan alikulkukorkeus on 4,2 metriä.

Lähde: Väylävirasto.

Tarjanne jumissa Virroilla

Visuveden silta on avattava silta. Toimintahäiriön vuoksi vesiliikenne sillan alta on ollut osin poikki. Purjeveneet ja muut korkeat alukset, kuten Tampereen ja Virtain välillä liikennöivä Tarjanne-höyrylaiva, eivät ole päässeet kulkemaan sillasta läpi.

Tarjannetta operoi laivayhtiö Hopealinjat. Toimitusjohtaja Mari Vuorinen sanoo tiistaina, että toistaiseksi Tarjanne on jumissa Virroilla. ”Laiva ei lauantaina päässyt normaalia reittiään ajamaan Virroilta Ruoveden kautta Tampereelle.”

Myös Tarjanteen keskiviikon aikataulun mukainen matka Tampereelta Virroille on jouduttu perumaan. Vuorinen kuvaa tilannetta valitettavaksi.

”Harmi tämä on. Laivat ovat olleet ihan täyteen varattuja.”

Komponentteja vaihdetaan

Väyläviraston Sami Rasan mukaan tavoitteena on, että isommatkin alukset pääsivät liikkumaan Visuveden sillan läpi tavanomaiseen tapaan keskiviikkoaamusta alkaen.

Jos huoltotyöt valmistuvat ajallaan, Tarjanne palaa aikataulunsa mukaiseen liikennöintiin Vuorisen mukaan torstaina. ”Se matka olisi sitten muutenkin Virroilta Tampereelle. Toivotaan, että liikennöintiin ei tule sen pidempää taukoa.”

Rasan mukaan kääntösillan ongelmien syynä on ollut hydraulinen vika nostokoneistossa. Huoltotöiden aikana koneistoon vaihdetaan Rasan mukaan muutama komponentti.

Työt tehdään konehuoneessa, eikä esimerkiksi sateen tai ukkosen pitäisi aiheuttaa töille ongelmia.

Päivitetty 5.7.2022 kello 12.51: Lisätty Sami Rasan ja Mari Vuorisen kommentit.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut