Uusi rajapyykki ylittyi: Nyssellä tehtiin ensimmäistä kertaa kesäkuussa yli 3 miljoonaa matkaa

Nysse-liikenteessä tehtiin kesäkuussa 21 prosenttia enemmän matkoja kuin kesäkuussa 2019.

Nysse-matoja tehtiin kesäkuussa 2022 enemmän kuin minään aiempana kesäkuuna. Nysse-liikennettä kuvattiin Tampereen Hämeenkadulla heinäkuussa 2020.

4.7. 13:13

Aamulehti

Nysse-liikenteessä tehtiin kesäkuussa yli kolme miljoonaa matkaa. Määrä on 21 prosenttia enemmän kuin ennen koronapandemiaa kesäkuussa 2019. Korona-aikana joukkoliikenteen käyttö väheni.

Kyseessä on ensimmäinen kerta, kun Nysse-liikenteessä tehtiin kesäkuussa yli kolme miljoonaa matkaa.

Nyssen tiedotteen mukaan hyvän tuloksen taustalla on useita syitä. Matkamäärää nähdään kasvattaneen ratikan käyttöönotto, koronan lieventyminen ja viime vuonna käyttöönotetun linjaston tuomat paremmat yhteydet.

Myös suotuisalla kalenterilla nähdään olleen vaikutusta. Kesäkuussa 2022 oli muutama koulupäivä ja arkipäivä enemmän kuin vertailuvuoden 2019 kesäkuussa.

Tampereen ratikan liikennöinti Hervannan ja Pyynikintorin välillä alkoi virallisesti elokuun 2021 alussa. Jo ennen tätä ratikalla oli ajettu koeliikennöintiä.

Viime kuun alussa Nysse-liikenteeseen tuli merkittävä muutos, kun käteismaksaminen loppui Nyssen busseissa ja palveluliikenteessä. Muutos astui voimana kesäkauden alettua 6. kesäkuuta. Nykyisellään Nyssen busseissa voi maksaa matkakortilla, lähimaksulla, ennakkokertalipulla ja Nyssen mobiilisovelluksen kautta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut