Lasten tulitikkuleikkien epäillään aiheuttaneen vaaratilanteen päiväkodin pihalla Pirkkalassa

Poliisi tutkii tapahtunutta tuhotyön yrityksenä ja toivoo, että vanhemmat keskustelisivat lastensa kanssa tulitikkuleikkien vaaroista.

Pirkkalan Killon päiväkodin pihalla sattui perjantaina 1. heinäkuuta vaaratilanne. Sivullisen ripeä toiminta kuitenkin esti isommat vahingot.

4.7. 10:25

Aamulehti

Lasten tulitikkuleikkien epäillään aiheuttaneen vaaratilanteen Pirkkalan Killon päiväkodilla viime perjantaina, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisi ja pelastuslaitos saivat hälytyksen päiväkodille perjantai-iltana kello 21.45. Sivullinen oli haistanut savua ja nähnyt sitä tulevan päiväkodin suunnalta.

Poliisin mukaan sivullinen oli rientänyt paikalle, aloittanut päiväkodin seinustalla palaneen paperikasan sammuttamisen ja soittanut hätäkeskukseen. Kun pelastuslaitoksen yksikkö pääsi paikalle, sivullinen oli jo sammuttanut palon.

Päiväkodin seinä nokeentui palossa. Poliisi kuvailee palon vahinkojen jääneen lopulta vähäisiksi sivullisen ripeän toiminnan vuoksi.

Poliisin mukaan alueen asukkaat ovat kertoneet nähneensä hetkeä ennen palon syttymistä lapsia päiväkodin viereisellä paperinkeräyspisteellä. Poliisi pitää mahdollisena, että lapset liittyvät palon syttymiseen.

Poliisi haluaa tavoittaa lapset puhutusta tai kuulustelua varten. Palon sytyttäneistä ihmisistä pyydetään vihjeitä.

Tapahtunutta tutkitaan tuhotyön yrityksenä. Poliisi pyytää vanhempia keskustelemaan lastensa kanssa tulitikkuleikkien vaaroista ja korvausvelvollisuudesta.

Huhtikuun lopulla Pirkkalan Kurikansiiven päiväkodissa syttyi uhkaava tulipalo, joka sai alkunsa alle 15-vuotiaan lapsen tulitikkuleikeistä. Päiväkodin katto paloi laajasti ja sisätilat kärsivät mittavista savuvahingoista. Poliisi tutki tapahtunutta tuhotyönä. Asia ei edennyt syyteharkintaan lapsen alaikäisyyden takia.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut