Uutta tietoa Sastamalan kolarista: Loukkaantuneilla ei ole hengenvaaraa – yhtä kuljettajaa epäillään liikenne­turvallisuuden vaarantamisesta

Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrottiin perjantaina, että tapauksen tutkinta jatkuu, ja osaa osallisista on päästy puhuttamaan.

Lääkärihelikopteri oli paikalla onnettomuuspaikalla sunnuntaina. Onnettomuuspaikka sijaitsi noin kymmenen kilometrin päässä Kiikasta.

3.7. 17:37 | Päivitetty 8.7. 13:15

Aamulehti

Sunnuntaina Sastamalassa sattuneessa kolmen auton kolarissa yhtä kuljettajaa epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta sekä vamman tuottamisesta. Kuljettaja kääntyi Pohjanmaantieltä eli tieltä numero 44 vasemmalle Kiimajärven uimarannalle ja törmäsi vastaan tulleeseen autoon.

Onnettomuus sattui viiden jälkeen sunnuntaina. Törmäyksen seurauksena kääntymässä ollut auto iskeytyi takana tulleen auton keulaan.

Onnettomuudessa oli osallisena kaikkiaan 11 henkilöä, joista kymmenen vammat vaativat sairaalahoitoa. Sisä-Suomen poliisilaitokselta kerrotaan Aamulehdelle, että onnettomuus ei ole vaatinut kuolonuhreja. Perjantaina kerrottiin, että kenelläkään onnettomuudessa olleella ei poliisin tietojen mukaan ole hengenvaaraa. Osa on jo kotiutunut sairaalahoidosta.

Viisi henkilöä kuljetettiin onnettomuuspaikalta sairaalaan Poriin ja viisi henkilöä sairaalaan Tampereelle. Kuusi sairaalaan kuljetetuista henkilöistä sai vakavia vammoja. Mukana oli myös neljä lasta, joista kolme sai vakavia vammoja.

Poliisi ei maanantain tietojen perusteella ole päässyt kuulemaan rikoksista epäiltyä kuljettajaa. Perjantaina poliisi kertoi, että osaa osallisista on puhutettu, muttei kaikkia.

Paikalla oli kahdeksan ambulanssia, lääkärihelikopteri, lääkinnän kenttäjohto, poliisi ja neljä pelastuslaitoksen yksikköä. Onnettomuuspaikka sijaitsi noin kymmenen kilometrin päässä Kiikasta.

Pelastuslaitoksen mukaan tie oli onnettomuuspaikalla suljettuna pelastustöiden ajan eli noin tunnin. Aamulehden tietojen mukaan jonoa muodostui Kiikoisten suuntaan.

Autoista kaksi vaurioitui ajokelvottomiksi. Pelastuslaitos sai siirrettyä tieltä pois kolmannen auton eli sen, jonka keulaan toinen autoista törmäsi.

Tie 44 eli Pohjanmaantie on suljettu onnettomuuspaikan kohdalta.

Päivitys 8.7.2022 kello 13.15: Päivitetty juttua poliisin perjantain tiedoilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut