Lämpötila putoaa Pirkanmaalla pian kymmenellä asteella – Meteorologi väläyttää kuitenkin mahdollisuutta, että helteet palaisivat seuraavalla viikolla

Alkavalla viikolla lämpötilat voivat olla keskiarvojen alapuolella. Ukkosiakin esiintyy, mutta niiden ei pitäisi olla yhtä voimakkaita kuin Pirkanmaalla lauantaina liikkunut rintama.

Vilho Virnes, 10 (vas.) ja Iiro Hannukainen, 9, polskivat eilen lauantaina Valkeakosken Apian uimarannalla.

3.7. 16:28 | Päivitetty 4.7. 7:47

Aamulehti

Alkavalla viikolla sää viilenee tiistaista lähtien ja muuttuu epävakaiseksi. Paikoitellen lämpötilojen suhteen voidaan olla keskiarvojen alapuolellakin.

Ilmatieteen laitoksen päivystävän meteorologin Eveliina Tuovisen mukaan viikko alkaa maanantaina poutaisessa, aurinkoisessa ja helteisessä säässä. Pirkanmaalla lämpötila kipuaa korkeimmillaan 25 tai 26 asteeseen. Metsäpalovaroitus on voimassa maanantaina kello 14 saakka.

Tiistaina tapahtuu käänne viileämpään. Paikoitellen voi tulla sade- ja ukkoskuuroja, ja päivän ylimmät lämpötilat ovat 20–22 asteen luokkaa. Keskiviikko jatkuu samanalaisena kuin tiistai.

Lue lisää: Maasto on nyt Pirkanmaalla vaarallisen kuivaa, syöksyvirtaus katkoi puita Ylöjärvellä ja Ikaalisissa – seuraamme elämää helleaallon keskellä

Torstaina tulee monin paikoin sade- ja ukkoskuuroja. Lämpötilat liikkuvat 17 ja 20 asteen välillä. Kuurot viilentävät ilmaa, mutta jos niitä ei esiinny, lämpötila voi hyvin nousta 20 asteeseen. Tuovinen kuitenkin uskoo, että Pirkanmaalla on laajalti viileämpää.

Perjantain sää muistuttaa torstaita. Kuuroja esiintyy, ja lämpötilat liikkuvat 17 ja 19 asteen välillä. Viikonloppu jatkuu samanlaisena.

Helteet voivat palata

Tuovisen mukaan jää nähtäväksi, millainen ensi viikon jälkeisestä viikosta tulee. Vielä on mahdollista, että helteet palaisivat silloin takaisin.

Vaikka ensi viikolla esiintyy ukkosia, niiden ei pitäisi olla yhtä voimakkaita kuin mitä ne olivat lauantai-iltana. Edelliset ukkoset saivat Tuovisen mukaan voimansa kuluneista helteistä.

”On tullut kosteaa, kuuma ilmamassaa, jossa on todella paljon energiaa. Sen takia ukkoset olivat niin voimakkaita. Ensi viikolla lämpötilat ovat matalampia, joten ukkoskuurot eivät lähtökohtaisesti ole niin voimakkaita. Kannattaa kuitenkin katsoa varoituskarttaa, että tietää varautua”, hän kehottaa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut