Ratikan sähkörataongelmien syyksi paljastui helle – Ratapäällikkö kertoo, että ongelmien mittakaava yllätti: ”Näitä ei olisi sattunut, jos olisimme osanneet reagoida”

Sähköratavauriot ovat aiheuttaneet poikkeuksia raitioliikenteeseen Tampereella tällä viikolla. Syy on poikkeuksellisen lämmin sää.

Tampereen ratikan ajolankoja korjattiin Hatanpään valtatien ja Hämeenkadun risteyksessä keskiviikon ja torstain välisenä yönä.

30.6. 17:31 | Päivitetty 30.6. 17:59

Aamulehti

Tampereen ratikan sähkörataongelmien syyksi on paljastunut helle. Kovat helteet aiheuttavat metallirakenteisiin lämpölaajenemista, minkä seurauksena sähkönsyötönjohdin voi riippua normaalia alempana.

Maanantaina raitiovaunun katolla oleva virroitin takertui ja vaurioitti johtimia Tampereen Pirkankadulla. Seurauksena ratikat seisoivat tunteja Tampereen keskustassa.

Tampereen raitiotie oy:n ratapäällikkö Markus Keisala kertoo, etteivät helteen aiheuttamat ongelmat olleet arvattavissa tässä mittakaavassa. Hän arvioi, että ongelmat voidaan korjata siten, ettei helteistä jatkossa ole suurta haittaa ratikalle.

”Näitä ei olisi sattunut, jos olisimme osanneet reagoida tähän täysin. Suunnitelmat ovat olleet hyvät, mutta nyt vaatii tarkastelua, onko kaikki mennyt niin kuin on ajateltu, suunniteltu ja rakennettu”, Keisala sanoo.

Korjaustoimenpiteet aloitettu

Korjaustoimenpiteet on aloitettu. Keskustan alueella on tehty kävelytarkastuksia ja öisin liikennekatkon aikana on korjattu muutostarpeita vaatineet kohdat. Niitä on löytynyt Pirkankadun risteyksen lisäksi Hatanpään valtatien risteysalueelta. Tarkastukset kestävät noin viikon ajan.

Keisala arvioi, ettei korjaustöillä ole vaikutuksia ratikan aikatauluihin. ”Jos havaitaan jotain kriittisyyttä, kuten eilen, kun Hämeenkatua ajettiin hitaammin, niin toimimme sitten vastaavalla tavalla. Öisin voidaan tehdä korjaustoimenpiteitä, kun ratikka ei liikennöi.”

Tampereen ratikan liikennöinnissä on ollut ongelmia koko viikon ajan. Maanantaina sähkörataongelma pysäytti ratikan liikennöinnin keskustassa ja ajolangan vikatilanne Hervannassa. Tiistaina yksi ratikoista hajosi Hämeenkadulla ja keskiviikkona ratikkalinjan 1 liikennöinti keskeytettiin Hatanpään valtatiellä löystyneen ajolangan tukivaijerin vuoksi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut