Virroilla äkillisesti suljetulla uimarannalla epäillään olleen norovirusta – 11 sai oireita: oksentelua, ripulia ja huimausta

Uimarannan uintikielto jatkuu yhä. Vedestä ei normaalisti tutkita viruksia.

30.6. 16:37

Aamulehti

Virroilla sijaitsevan Kalettomanlahden uimarannan uimakielto jatkuu, kaupunki tiedottaa nettisivuillaan. Rannalta otetusta vesinäytteestä tutkitaan norovirusta.

Tiistaina 28. kesäkuuta ympäristöterveydenhuoltoon tehtiin ilmoitus, kun rannalla havaittiin ohut kalvo veden pinnalla. Ympäristöterveydenhuollolle on tullut tietoon 11 sairaustapausta. Oireina on ollut pahoinvointia, oksentelua, ripulia, mahakipua, huimausta ja väsymystä.

Lue lisää: Virroilla suositun uimapaikan vedessä kelluu tunnistamaton vaalea kalvo – Ranta suljettiin

Uimarannalta otettiin vesinäyte 28. kesäkuuta, ja se on toimitettu laboratorioon tutkittavaksi. Tulokset saadaan noin viikon kuluttua. Vedestä ei normaalisti tutkita viruksia.

Rannalta 28. kesäkuuta otetun tavallisen bakteerivesinäytteen mukaan vesi on erinomaista, ja bakteereja oli vain muutamia.

Kalettomanlahden uimarannalla 24. – 28. kesäkuuta aikana uineita pyydetään täyttämään saastumisepäilyilmoitus, jos kuvatunlaisia oireita ilmenee. Ilmoitus löytyy keuruu.fi-sivustolta tai Virtain kaupungin sivuilta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut