Maastopalon sammutustyöt jatkuivat Parkanon ja Karvian rajalla liki vuorokauden – metsää paloi kuuden hehtaarin alueelta

Maastopalon sammutus Pirkanmaan ja Satakunnan rajalla jatkuu perjantaihin. Palo ei uhkaa rakennuksia.

Lukijan kuva näyttää, miten maastopalosta aiheutuu savunmuodostusta.

30.6. 13:26 | Päivitetty 1.7. 11:33

Aamulehti

Pirkanmaan ja Satakunnan rajalla on palanut metsää noin kuuden hehtaarin alueelta.

Torstaina sammutustöissä oli parhaimmillaan 50 pelastajaa, alkuillasta määrä oli pienentynyt 25 pelastajaan. Perjantaina aamupäivällä paikalla oli vielä yksi yksikkö hoitamassa palon jälkisammutusta.

Maastopalo syttyi Parkanon ja Karvian rajalla, Itäkorven, Hosianrämeen ja Myllynevan välisellä alueella. Palopaikka on kuiva kohta suopohjaisen alueen keskellä.

Tuli ei uhannut alueella rakennuksia. Pelastuslaitos pyysi torstaina, että sivulliset välttävät Itäkorventien paloalueella liikkumista.

Parkanon ja Karvian rajalla on syttynyt maastopalo. Pirkanmaan pelastuslaitos on kirjannut suureksi muuttuneen maastopalohälytyksen Parkanon Itäkorventielle.

Kymmeniä pelastajia töissä

Hälytys palosta tuli torstaina hieman puolenpäivän jälkeen. Ensin tehtävä tuli ilmoituksena savuhavainnosta Parkanossa. Pian tehtävä muuttui keskisuureksi, ja se sijoittui eri osoitteisiin Parkanossa ja Karviassa. Sittemmin tehtävä luokiteltiin suureksi.

Torstaina noin kello 15 aikaan päivystävä palopäällikkö Mika Kupiainen kertoi, että paloaluetta oli saatu rajattua lännen suuntaan.

”Mutta se tuppaa päästä leviämään hiljalleen. Töitä tehdään varmaan pitkälle iltaan asti”, Kupiainen sanoi. ”Kuumahan siellä on. Tuollainen työ on aina raskasta. Yritämme alkaa kierrättää henkilöstöä, että jaksetaan tehdä töitä.”

Noin tuntia myöhemmin pelastuslaitos kertoi, että paloalue oli onnistuttu pitämään rajattuna. Torstaina alkuillasta palomestari Tomi-Pekka Olkkonen kertoi, että paloalueen keskusta oli saatu kurottua umpeen.

”Saimme laidat kiinni kello 16 ja 17 välillä, ja nyt edetään pikku hiljaa keskustaa kohti", Olkkonen sanoi.

Paloa oli parhaimmillaan noin 20 yksikköä ja noin 50 pelastajaa. Pirkanmaalla ja Satakunnassa on torstaina voimassa metsäpalovaroitus.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut