Virroilla suositun uimapaikan vedessä kelluu tunnistamaton vaalea kalvo – Ranta suljettiin

Tunnistamatonta ainetta kelluu vedessä noin muutaman neliön alueella Virroilla Kalettomanlahden uimarannalla. Ympäristöterveystarkastajan mukaan se ei todennäköisesti ole öljyä.

Kaksi kuvaa valkoisesta kalvosta, jota kellui tiistaiaamuna 28. kesäkuuta Virtain Kalettomanlahden uimarannalla.

28.6. 14:37

Aamulehti

Virroilla terveydensuojeluviranomainen on sulkenut suositun Kalettomanlahden uimarannan, sillä rannan vedessä kelluu vaalean harmaa kalvo. Kalvon ainetta ei kyetty tunnistamaan, joten ranta asetettiin varotoimenpiteenä käyttökieltoon.

”Hyvin vähäisesti semmoista on siinä, siitä otettiin aikaisin aamulla vesinäyte ja toimitettiin laboratoriotutkimuksiin”, Keurusselän ympäristön- ja terveydensuojelutoimiston ympäristöterveystarkastaja Juha Korpela kertoo.

Korpelan toimipiste on Keuruulla, mutta hän hoitaa myös Virtain asioita, sillä Virtain ympäristöterveystarkastaja on lomalla.

Ainetta kelluu vedessä noin muutaman neliön alueella. Korpelan mukaan sitä on vaikea tunnistaa, mutta ilmeisesti se ei ole öljyä. Lähistöllä on venesatama.

Korpela ei ollut itse paikalla katsomassa kalvoa, mutta hänen mukaansa paikalla kävi vs. ympäristötarkastaja, pelastuspuolen henkilö sekä Virtain kaupungin työnjohtaja. Korpelan mukaan paikalla muodostettiin arvio, ettei ainetta aleta heti poistamaan.

Rannan sulkemisesta on ilmoitettu rannan ilmoitustaululla sekä sinne johtavien kulkureittien luona. Myöskään alueen matonpesupaikan käyttöä ei suositella.

”Se on keskeisimpiä uimarantoja. Ikävä ajankohta, kun monia varmasti haluttaisi uimaan, mutta onneksi ei ole mistään suuresta päästöstä kyse”, Korpela sanoo.

Virtain kaupunki muistuttaa tiedotteessaan, että lähin käytössä oleva yleinen uimaranta on Herrasen uimaranta lomasaari Marttisessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut