Viisi altistui muurahaishapolle Pirkkalassa – kaksi jatkohoitoon

Onnettomuus tapahtui Pirkkalan postin terminaalissa.

28.6. 8:43 | Päivitetty 28.6. 9:25

Aamulehti

Pirkkalan Linnakalliontiellä pääsi varhain tiistaiaamuna leviämään lattialle 900 litraa muurahaishappoa. Pelastuslaitos sai ilmoituksen vaarallisen aineen onnettomuudesta kello 7.13 tiistaiaamuna.

Onnettomuus tapahtui, kun trukin piikit osuivat kuution konttiin Pirkkalan postin terminaalissa. Kontista valui 900 litraa muurahaishappoa lattialle, ja kontin pohjalle jäi vielä noin 100 litraa.

Viisi henkilöä altistui hapolle hengitysilman kautta, ja kaksi heistä on toimitettu jatkohoitoon sairaalaan. Päivystävä palomestari Janne Latsa tarkensi lukua pelastuslaitoksen aiemmin ilmoittamasta neljästä altistuneesta ja yhdestä jatkohoitoon kuljetetusta.

”Nyt vuotava kontti on saatu siirrettyä ulos turvaan”, Latsa kertoi kello 9 jälkeen aamulla. ”Lattialle valunut aine on saatu liipattua astioihin ja se, mitä valui asfaltille, neutraloidaan parasta aikaa.”

Muurahaishappo on väritöntä ja pistävänhajuista nestettä, joka voi syövyttää useita metalleja. Se voi muodostaa sumua kosteassa ilmassa, ja väkevä muurahaishappo voi muodostaa pitkään varastoitaessa herkästi syttyvää ja myrkyllistä häkäkaasua. Huoneenlämpötilassa muurahaishappo ei kuitenkaan muodosta syttyviä höyryjä.

Latsa sanoo, että vaarallisen aineen onnettomuuksia sattuu aika ajoin, mutta aineet ovat erilaisia. Pelastuslaitos on ollut yhteydessä muurahaishapon toimittajaan ja kysynyt ohjeita aineen neutralointiin.

”Uskon, että saamme tilanteen normalisoitua, eikä siitä aiheudu sen enempää vaaraa.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut