Päissään nujakointi ja häiritsevä rähinä työllistivät poliisia juhannuksena – Pirkanmaalla yli 1 600 tehtävää: ”Aika isoja lukuja”

Yhteensä poliisia työllistettiin juhannuksen aikana Pirkanmaalla 1 609 tehtävän edestä. Monet tehtävistä olivat nujakointeja ja pahoinpitelyitä alkoholin vaikutuksen alaisena. Poliisin tietojen mukaan yksikään ei hukkunut Pirkanmaalla.

Poliisiauto partioi Himoksen festarialueen läheisyydessä juhannuksena Jämsässä vuonna 2021.

27.6. 11:50

Aamulehti

Ylikomisario Jari Näkin mukaan juhannus oli Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella kiireinen ja partioille riitti töitä.

”Kyllä vilkasta oli. Varmaan tuo kaunis sääkin osansa vaikuttaa, että ihmisiä oli liikkeellä.”

Pirkanmaalla torstain ja perjantain välisenä vuorokautena tehtäviä oli 384, perjantain ja lauantain välisenä 544, lauantain ja sunnuntain aikana 400 ja sunnuntaista maanantaiaamuun 281 tehtävää. Yhteensä poliisia työllistettiin siis juhannuksen aikana Pirkanmaalla 1 609 tehtävän edestä.

Koko Sisä-Suomen poliisilaitoksen alueella oli torstain ja perjantain välisenä vuorokautena liki 600 tehtävää, perjantain ja lauantain välisenä aikana 846 tehtävää, lauantaista sunnuntaihin 640 ja sunnuntaista maanantaiaamuun 420. Yhteensä juhannuksen aikana tehtäviä oli yli 2 500. Yli 60 prosenttia tehtävistä sijoittui siis Pirkanmaalle.

”Aika isoja lukuja. Muilta osin aika normaalia, mutta perjantai-lauantain välisen yön yli 800 tehtävää on kyllä paljon. Luvuista tietää, että ei siellä ole poliisilla paljon luppoaikaa ollut”, Näkki sanoo.

Näkin mukaan tehtäviä oli monenlaisia, mutta erityisesti korostuivat häiriömetelöinti ja nujakointi. Niihin liittyi usein alkoholi. Nujakointi tarkoittaa muun muassa pahoinpitelyitä.

Nujakoita oli esimerkiksi Jämsässä Himoksen seudulla, missä vietettiin juhannusfestareita, mutta Näkin mukaan tehtävien määrä Himoksen suunnassa ei eronnut edellisvuosista.

”Ehkä enemmän niitä on siellä, missä ihmisiä liikkuu.”

Pirkanmaalla putkaan toimitettiin koko viikonlopun ja maanantain aamuyön ja aamun aikana 48 henkilöä. Näkin mukaan se ei eroa kovinkaan paljon tavallisesta helteisestä kesäviikonlopusta.

Tiedossa ei yhtäkään hukkumista

Poliisin tietojen mukaan Pirkanmaalla ei hukkunut tänä juhannuksena kukaan. Viime juhannuksena Pirkanmaalla hukkui yksi ihminen Nokialla.

Sunnuntaina Tampereella yksi Näsijärvessä uinut henkilö vajosi pinnan alle Ranta-Tampellan edustalla. Hänet elvytettiin onnettomuuspaikalla ja vietiin Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiapuun Acutaan.

Lue lisää: Uimari vajosi pinnan alle Näsijärvellä – silminnäkijät tekivät nopeasti hälytyksen

Poliisilla ei ole tapauksesta tarkempaa tietoa, sillä tehtävä oli pelastuslaitoksen. Acutasta ei voida kertoa yksittäisen ihmisen terveystietoja.

Sisä-Suomen poliisin alueella Keski-Suomen Laukaassa hukkui yksi ihminen. Lisäksi hukkumisonnettomuuksia tapahtui muualla Suomessa ainakin Ristijärvellä, Kalajoella, Iisalmessa ja Paraisilla.

Sisä-Suomen vesillä käyttäydyttiin poliisin mukaan juhannuksena hyvin. Poliisin vesiliikennepartio oli liikkeellä päivittäin.

”Ei ole mitään ihmeellistä viestiä sieltä tullut. Ilmeisesti normisettiä”, Näkki sanoo.

Myös juhannusliikenne sujui poliisin näkökulmasta tavanomaisesti.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut