Fortumin akkujen käsittely­laitoksella syttyi tulipalo Ikaalisissa – Yhtiön mukaan vahingot jäivät pieniksi

Pirkanmaan pelastuslaitos sai sunnuntaina aamulla hälytyksen suuresta rakennuspalosta Ikaalisiin. Tulipalo syttyi noin 1 000 neliön kokoisessa tehdasrakennuksessa. Palon syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

26.6. 8:48 | Päivitetty 26.6. 16:57

Aamulehti

Ikaalisissa Teikankaantiellä akkujen käsittelylaitoksella syttynyt tulipalo saattiin sammutettua kolmessa tunnissa. Ilmoitus palosta tuli kello 8.30 aikaan ja palo saatiin sammumaan hieman kello 11 jälkeen.

Fortumin akkuliiketoiminnan johtaja Tero Holländer kertoi Aamulehdelle kolmen aikaan iltapäivällä, että palo rajoittui varsin pienelle alueelle.

”Kiitos pelastuslaitoksen ja meidän henkilökunnan nopean toiminnan, palo saatiin nopeasti sammumaan. Vahingot jäivät varsin rajatuiksi.”

Palon syttyessä paikalla ei ollut työntekijöitä, mutta kun tieto syttymisestä tuli, henkilökuntaa saapui alueelle tukemaan pelastuslaitoksen toimintaa.

Raivaus vei aikaa

Pelastuslaitoksen mukaan palo pääsi leviämään sisätiloista rakennuksen katto- ja seinärakennuksiin, mutta se saatiin hallintaan nopeasti. Alkuvaiheessa palosta nousi ilmaan paljon savua.

”Palo on tämän hetkisen tiedon mukaan saatu hallintaan katto- ja seinärakenteiden osalta. Toivomus on, ettei se leviä siellä missään piilossa”, tilanne- ja johtokeskuksen päivystävä päällikkö Mika Kupiainen kertoi hieman kello 10 jälkeen.

”Irtainta sammutetaan ja raivataan. Se on sellaista tavaraa siellä, että joudutaan vähän raivaamaan käsi- ja konevoimin. Se on hidasta työtä.”

Kupiainen arvioi aamulla, että sammutustöissä menee vielä tunteja. Aamukymmenen aikaan rakennukseen ei vielä oltu päästy sisälle.

Pelastuslaitoksella oli tehtävää palopaikalla noin kahteen saakka. Tuolloin kohteen jälkivartiointi siirrettiin yritykselle.

Vahingot jäivät pieniksi

Holländer kertoi iltapäivällä, että tulipalo sattui akkujen esikäsittelyalueella prosessin alkupäässä.

Hän kuvailee, että vahingot jäivät pieniksi ja palon jäljiltä edessä on lähinnä siivousta. ”Toimintaa pyritään jatkamaan mahdollisimman pikaisesti.”

Muihin alueen halleihin tuli lähinnä savuvahinkoja. Alueella on myös romumetallin ja -elektroniikan käsittelyä ja niiden toiminta jatkuu normaalisti.

Ikaalisten Teikankaantielle tuli sunnuntaina aamulla hälytys rakennuspalosta. Teikankaantie sijaitsee aivan Kolmostien kupeessa ja muutamien minuuttien ajomatkan päässä Ikaalisten keskustasta.

Syttymissyystä ei vielä tietoa

Palo on syttyi Fortumin akkujenkäsittelylaitoksella entisen metallinkierrätysyritys Fincumetin tehtaassa. Kesäkuun alussa Fincumet sulautui osaksi Fortumia, joka on omistanut yhtiön jo muutaman vuoden ajan.

Pelastuslaitoksen mukaan kyseessä on noin 1 000 neliön kokoinen, tasakattoinen rakennus.

Palon uskotaan saaneen alkunsa tehtaan sisätiloista. Tarkemmin syttymissyystä ei vielä ole tietoa.

Holländerin mukaan tällaisissa tapauksissa viranomainen tutkii rutiininomaisesti palon syttymyssyyn tutkinnan, eikä yhtiö kommentoi niitä tässä vaiheessa.

Ei haittaa lähiympäristölle

Fortumin mukaan paloalueen ympäristöä oli vielä aamupäivällä suljettuna muilta kuin pelastusviranomaisilta. Yhtiön mukaan palosta ei ollut haittaa lähialueen ympäristölle.

Ilmoituksen palosta teki ulkopuolinen henkilö. Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen suuresta rakennuspalosta Ikaalisten Teikankaantielle noin kello 8.30. Ilmoitus palosta tuli ensin keskisuurena, mutta tehtävä muuttui nopeasti suureksi. Tehtävää lähti hoitamaan yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä.

Ikaalisten Teikankaantien varrella on asutusta ja teollisuusalue. Tie sijaitsee aivan Kolmostien kupeessa ja muutamien minuuttien ajomatkan päässä Ikaalisten keskustasta.

Tehtävää lähti sunnuntaina hoitamaan yli 20 pelastuslaitoksen yksikköä. Vielä reilut puolitoista tuntia hälytyksen jälkeen paikalla oli noin 20 yksikköä.

Ilmasta otettu kuva näyttää, miten palosta nousi ilmaan tummaa savua sunnuntaina aamuyhdeksän aikaan. Tilassa ei ollut syttymisen aikaan toimintaa.

Edit kello 15.45: Päivitetty juttua tuoreilla tiedoilla ja akkuliiketoiminnan liiketoimintajohtajan Tero Holländerin kommentit.

Lisäys kello 16.55: Lisätty tieto pelastuslaitoksen tehtävän päättymisajankohdasta.

Oikaisu kello 16.51: Mika Kupiaisen titteli on päivystävä päällikkö, ei päivystävä palomestari.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut