Viikinsaareen odotetaan jopa tuhatta juhannuksen juhlijaa – Kokon lisäksi luvassa esimerkiksi juhannustanssit

Hopealinjojen toimitusjohtaja Mari Vuorinen ennakoi juhannusaatoksi jopa tuhatta kävijää Viikinsaareen. Kokkoa ei voida sytyttää, jos metsäpalovaroitus on voimassa.

Hopealinjojen laivat liikennöivät juhannusaattona Viikinsaareen tasatunnein. Ensimmäinen laiva lähtee Laukontorilta juhannusaattona klo 10 ja viimeinen palaa lauantain puolella klo 00.30. Kuva on vuodelta 2020.

23.6. 16:54

Aamulehti

Torstaina iltapäivällä Ilmatieteenlaitoksen mukaan näyttää siltä, että metsäpalovaroitus on voimassa Pirkanmaalla juhannuspäivänä lauantaina sekä sunnuntaina. Viikinsaaren juhannusohjelmassa on tarkoitus polttaa perinteisesti juhannnuskokkoa. Muutakin ohjelmaa riittää, mikäli metsäpalovaroitus ehtii muuttua ennen viikonloppua.

Hopealinjat oy:n toimitusjohtaja Mari Vuorinen kertoo, että aiempina vuosina juhannuksen ohjelma on tuonut Viikinsaareen muutamasta sadasta jopa kahteentuhanteen kävijää. Runsasta osallistujajoukkoa Viikinsaareen odotetaan myös tänä vuonna.

”Sen perusteella mitä ennakkovarauksia on tullut brunsseille, ravintolaan ja piknikpaketeista, niin odotan vilkasta cityjuhannusta. Jos puhutaan pelkästä juhannusaatosta, uskon, että lähemmäs tuhat kävijää olisi tulossa”, Vuorinen kertoo.

Vuorinen luettelee juhannuksen ohjelmaksi muun muassa rantasaunan, juhannusbrunssin ja piknikpaketit. Tänä vuonna Viikinsaaressa tanssitaan myös juhannustanssit Reeta & Lumon tahtiin, ja kuullaan trubaduurin musisointia.

Vuorinen sanoo, että Viikinsaaressa metsäpalovaroitusta seurataan aina juhannusaattoon asti ja kieltoa noudatetaan aukottomasti.

Vaihtoehtona juhannusaatolle kokko voitaisiin sytyttää muuna ajankohtana, mikäli metsäpalovaroitus olisi voimassa koko juhannusviikonlopun ajan. ”Jos juhannuspäivänäkään ei voi polttaa kokkoa, niin kokko jää odottamaan Viikinsaaren Venetsialaisia”, Vuorinen sanoo.

Vuorisen mukaan kokon paikkaa on vaihdeltu hieman vuosittain. Tänä vuonna kokko on rakennettu aivan saaren rantaan, melkein veteen. Kokkoa ei kuitenkaan saa polttaa metsäpalovaroituksen aikana edes vedessä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut