Lapuan hallintojohtaja Toni Leppänen valittiin Ruoveden kunnanjohtajaksi

Toni Leppänen aloittaa tehtävässään näillä tiedoin lokakuussa.

Ruovesi saa uuden kunnanjohtajan Lapualta, kun Toni Leppänen tarttuu kunnan ruoriin syksyllä.

23.6. 13:41

Ruoveden uudeksi kunnanjohtajaksi on valittu oikeustieteiden maisteri Toni Leppänen. Kunnanvaltuusto valitsi Lapuan kaupungin hallintojohtajana työskentelevän Leppäsen virkaan yksimielisesti maanantaina 20. kesäkuuta.

Ruoveden kunnanjohtajan paikkaa haki kaikkiaan 10 hakijaa. Virkaan hakeneista kaksi ei täyttänyt virkaan asetettua kelpoisuusehtoa soveltuvasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta. Leppänen ei ollut hakijoiden joukossa, mutta oli antanut suostumuksensa virkaan.

”Olen asunut aiemmin kahdeksan vuotta Ruovedellä, eli se on minulle kuntana tuttu. Annoin suostumukseni virkaan, koska tiedän, mihin olen menossa”, Leppänen kertoo Aamulehdelle.

Leppäsen mukaan kuntien kehittämiseen vaikuttaa tällä hetkellä voimakkaasti uusi hyvinvointialueuudistus. ”Sitä täytyy kovasti pohtia, miten elinvoimaisuutta ja hyvinvointia voidaan Ruovedellä edistää”, hän sanoo.

Leppänen aloittanee virassaan lokakuulla.

Hakijoiden joukosta haastatteluun kutsuttiin hallintotieteiden maisteri Ilkka Salminen Jämsänkoskelta, kauppatieteiden tohtori Jari Kattainen Joensuusta ja hallintotieteiden maisteri Kati Paunonen Tampereelta sekä suostumuksensa virkaan antaneet Leppänen sekä Maria Virtanen. Soveltuvuusarviointeihin haastatteluryhmä lähetti Paunosen, Leppäsen ja Virtasen.

Kunnanjohtajan virkaan valitulla Leppäsellä on kuuden kuukauden koeaika.

Ruoveden edellinen kunnanjohtaja Eeva Viitanen siirtyi aiemmin tänä vuonna Ikaalisten kunnanjohtajaksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut