Pirkanmaan Lähi-Tapiolalta sisäinen selvitys: Yhtiö rikkoi omia ohjeitaan – Selvityksen taustalla Aamulehden uutisointi

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan mukaan yhtiön toimintatavoissa on ilmennyt epäkohtia. Selvitys liittyi Aamulehden juttuun, jossa kerrottiin, että yhtiössä on suosittu tiettyjä asiakkaita ja annettu taloudellisia etuja erikoisilla perusteilla.

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan sisäinen selvitys sai alkunsa Aamulehden jutusta, jossa kerrottiin, että yhtiössä on suosittu tiettyjä asiakkaita ja annettu taloudellisia etuja erikoisilla perusteilla.

22.6. 15:46

Aamulehti

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan sisäisen selvityksen mukaan yhtiössä on rikottu sen omia ohjeita. Yhtiö tiedotti selvityksen valmistumisesta tänään 22. kesäkuuta sen jälkeen, kun Aamulehti uutisoi vakuutusyhtiössä ilmenneistä epäkohdista 13. kesäkuuta.

Aamulehden jutussa kerrottiin, että Pirkanmaan Lähi-Tapiolassa on suosittu tiettyjä asiakkaita ja annettu taloudellisia etuja erikoisilla perusteilla.

Esimerkiksi tunnettujen pirkanmaalaismiesten yritys sai huomiota herättävän alennuksen vastoin Lähi-Tapiolan pääkonttorin ohjetta. Sastamalalainen yrittäjä sai 7 000 euroa, kun hänen kuollut hevosensa vakuutettiin takautuvasti. Jutussa haastatellut kertoivat myös ylellisistä kalastusmatkoista helikopterilla Murmanskissa.

Lue lisää: Lisää paljastuksia vakuutusyhtiöstä: kuollut hevonen sai henkivakuutuksen, Katiska-huumevyyhdin ”pankkiirin” yritykset haluttiin vakuuttaa – KRP teki esiselvityksen, Finanssivalvonta seuraa

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan tiedotteen mukaan yhtiön toimintatavoissa on ilmennyt epäkohtia osassa jutussa esitetyistä tapauksista. Tiedotteen mukaan epäkohdat liittyvät esimerkiksi ohjeiden noudattamatta jättämiseen.

Lähi-Tapiola Pirkanmaan vt. toimitusjohtaja Tomi Saarinen kieltäytyi Aamulehden haastattelusta. Hän perusteli kieltäytymistä vakuutussalaisuudella.

Uutiskertaus

Pirkanmaan Lähi-Tapiola

13. huhtikuuta: Aamulehti kertoo Pirkanmaan Lähi-Tapiolan entisen toimitusjohtajan asiattomasta käytöksestä ja vuosia jatkuneista vakavista ongelmista työilmapiirissä. Yhtiön hallitus sai tietää ongelmista jo yhdeksän vuotta sitten. Helmikuussa tehtävästään eronnut toimitusjohtaja Pentti Kuusela kiisti väitteet.

22. huhtikuuta: Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen puheenjohtaja Harri Talonen ja jäsen Mikko Wirén eivät jatka Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksessa. Hallitukseen nimetään kaksi uutta jäsentä.

17. toukokuuta: Pirkanmaan Lähi-Tapiolan uudeksi toimitusjohtajaksi valitaan Minna Metsälä, 55.

13. kesäkuuta: Pirkanmaan Lähi-Tapiolassa on suosittu tiettyjä asiakkaita ja annettu taloudellisia etuja erikoisilla perusteilla, Aamulehti paljastaa. Esimerkiksi tunnettujen pirkanmaalaismiesten yritys sai huomiota herättävän alennuksen vastoin Lähi-Tapiolan pääkonttorin ohjetta. Sastamalalainen yrittäjä sai 7 000 euroa, kun hänen kuollut hevosensa vakuutettiin takautuvasti. Haastateltavat kertovat ylellisistä kalastusmatkoista helikopterilla Murmanskissa.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut