Tays vauhdittaa uusien tekijöiden löytymistä ”porkkanalla”: Tarjoaa satojen eurojen vinkkipalkkiota työntekijöilleen

Vinkkauspalkkio maksetaan sairaanhoitopiirin työntekijälle, joka antaa tiedon haastavasti rekrytoivalle alueelle tai tehtävään soveltuvasta työntekijästä.

Taysissa on tällä hetkellä kova pula hoitohenkilökunnasta ja psykiatreista.

22.6. 15:28

Aamulehti

Tays päätti tiistaina ottaa käyttöön työntekijöille suunnatun vinkkipalkkion vauhdittamaan uusien työntekijöiden löytymistä ja rekrytointia. Palkkio on suuruudeltaan viisisataa euroa. Vinkatun työntekijän tulee työllistyä sairaanhoitopiirin alueelle niin sanotusti rekrytointihaasteelliseksi määriteltyyn tehtävään.

Tällaisiksi tehtäviksi on määritelty muun muassa kliinisten, hoidollisten yksiköiden hoitohenkilöstö sekä psykiatrit. Vinkkipalkkion kautta pyritään löytämään myös psykologeja ja puheterapeutteja. Muutamiin työtehtäviin tekijöiden tarve on huomattavasti suurempi. Esimerkiksi hoitohenkilöstä tarvitaan lisää 24/7-toimintoihin vuodeosastoille ja päivystykseen.

Lue lisää: Tampereen Taysissa hoito­henkilöstön saatavuus vaikeutunut entisestään – Vaalilupaus vanhus­palveluiden hoitaja­mitoituksesta ei ole toteutumassa kuin paperilla

Lue lisää: Tampere yrittää helpottaa hoitajapulaa uudella koulutuslinjalla

”Sitten nämä lääkärin tehtävät. Psykiatreista esimerkiksi on kova pula”, Taysin HR-johtaja Raija Ruoranen kertoo Aamulehdelle.

Työpaikkoja on tällä hetkellä auki useille kymmenille henkilöille.

”Me palkkaisimme heti vaikka kuusikymmentä hoitajaa, jos saisimme. Mutta välillä luku menee siitä ylöspäinkin. Samoin niitä psykiatrejakin, useita kymmeniä palkattaisiin.”

Mitä?

Näihin töihin tarvitaan tekijöitä

Taysissa niin sanottuja rekrytointihaasteellisia tehtäviä ovat:

  • Kaikkien kliinisten, hoidollisten yksiköiden hoitohenkilökunta toimialueilla, joissa toimintaa on 24/7 eli ympäri vuorokauden ja läpi viikon

  • Lääkärit psykiatriaan, keuhkosairauksiin, geriatriaan, päivystykseen, neurologiaan sekä sairaalahammaslääkärit

  • Kehitysvammahuollon hoitohenkilöstö ja lääkärit

  • Erityishenkilöstössä psykologit, puheterapeutit

Korostetaan positiivisia puolia

Ruorasen mukaan vinkkipalkkio ei ole tuore eikä uniikki idea, vaan vastaavanlaista käytäntöä on hyödynnetty muillakin aloilla.

”Käsittääkseni tätä ovat käyttäneet juuri sellaiset alat, joilla on erityisesti työvoimapulaa.”

Taysissa kyseiseen käytäntöön on päädytty Ruorasen mukaan nopeasti muuttuvan tilanteen vuoksi. Työntekijätarve on viime aikoina vaihdellut paljon.

”Tarve muuttuu ja vaihtelee ihan viikoittain, koska tilanteet muuttuvat tällä hetkellä nopeasti.”

Lisäksi terveydenhuoltoalan työmarkkinatilanne, kevään lakot ja niihin liittyvät keskustelut ovat vaikuttaneet rekrytointeihin.

Taysin HR-johtaja Raija Ruoranen toteaa, että Taysiin kannattaa hakea töihin avoimen hakemuksen kautta, vaikka oman alan tehtävää ei juuri olisi auki. Työntekijöiden tarve vaihtelee tällä hetkellä nopeastikin.

”Me olemme halunneet hakea tähän enemmän sellaista näkökulmaa, että tulisi tämän työn hyviä puolia esille, ja siitä parhaita ovat kertomaan työntekijät itse.”

Ruorasen mukaan työntekijät ovat itse parhaita houkuttelemaan töihin sellaisia ihmisiä, joita haluaisivat työkavereikseen.

”Tässä mahdollisuus tuoda työtehtävistä, työympäristöstä ja työkavereista esille juuri niitä hyviä puolia, joita haluaa.”

Nopeasti töihin

Ruorasen mukaan rekrytointihaasteelliseksi määritellyillä aloilla on pulaa työntekijöistä myös muissa sairaanhoitopiireissä. Vinkin kautta rekrytoidun työntekijän tulee työllistyä Taysiin kesän aikana eli elokuun loppuun mennessä vähintään 50-prosenttiselle työajalle. Kesän aikana kesätyöntekijät helpottavat työvoimapulaa jonkin verran.

”Tässä haetaan nyt muutenkin puuttuvaa henkilöstöä. Kesälomakauden jälkeenkin palvelutoiminta pelaa normaalisti.”

Ruorala toteaa naurahtaen, että aivan heti huomenna työt eivät työntekijäpulasta huolimatta käynnistyisi, vaikka hakemuksen heti jättäisi.

”Mutta voi sanoa, että jos tällä viikolla ehdittäisiin kaikki hoitamaan, niin maanantaina pääsee töihin.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut