Ylöjärvellä lopetettiin loukkaantunut karhu – eläimen käpälässä oli kiinni pieneläinrauta

Poliisin mukaan samasta karhusta on tehty havaintoja jo aiemmin kesäkuussa. Jo tällöin eläimen käpälässä oli huomattu pyyntiraudat.

21.6. 12:34

Aamulehti

Ylöjärvellä on lopetettu loukkaantunut karhu. Sisä-Suomen poliisin mukaan päätös eläimen lopettamisesta tehtiin elämissuojelullisista syistä. Karhulla oli käpälässään pieneläinrauta.

Poliisi kertoo saaneensa hätäkeskuksen kautta tehtävän Ylöjärvelle maanantaina kello 22 aikaan. Kesämökin pihassa oli havaittu loukkaantunut karhu. Karhua alettiin jäljittää.

Lopulta riistanhoitoyhdistyksen suurriistavirka-aputoimijat lopettivat karhun. Päätöksen lopettamisesta teki poliisi. Ennen päätöstä poliisi kuuli Suomen riistakeskusta, Luonnonvarakeskusta ja läänineläinlääkäriä.

Eläinsuojelulain mukaan sairasta, vahingoittunutta tai muutoin avuttomassa tilassa olevaa luonnonvaraista eläintä on pyrittävä auttamaan. Poliisilain mukaan poliisilla on oikeus lopettaa eläin, jos sen hengissä pysyminen olisi ilmeistä julmuutta sitä kohtaan.

Poliisi arvioi, että Ylöjärven karhun kohdalla eläimen pitäminen hengissä olisi aiheuttanut sille kärsimystä. Poliisin mukaan muuta lievempää keinoa ei ollut käytössä.

Poliisin mukaan samasta karhusta on tehty havaintoja jo kesäkuun alussa. Eläimen etukäpälässä on jo tällöin huomattu pyyntiraudat.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut