Nokialla ei liputeta sateenkaari­lipulla – kuntalaisaloite torpattiin: ”Suomen lippu on meille suomalaisille yhteinen”

Nokian kaupunginhallitus käsitteli sateenkaariliputusta maanantaina. Taustalla vaikutti asiasta tehty kuntalaisaloite, jossa kaupungin toivottiin liputtavan sateenkaarilipulla Priden kunniaksi.

Kuntalaisaloitteessa toivottiin, että Nokian kaupunki osallistuisi Prideen sateenkaariliputuksella. Näin sateenkaarilippu liehui Tampereella Raatihuoneen edustalla Manse Priden kunniaksi 6. kesäkuuta.

21.6. 8:41

Nokian kaupunki ei osallistu sateenkaari­liputukseen. Nokian kaupunginhallitus päätti asiasta kokouksessaan maanantaina.

Taustalla oli kuntalaisaloite, jossa toivottiin, että kaupunki liputtaisi sateenkaarilipulla Priden kunniaksi. Aloitteen laittoivat vireille Nokia Pride ry:n hallituksen jäsenet. Aloitteella on 103 allekirjoittajaa.

Nokian kaupunki tiedotti maanantai-iltana, että kaupunki liputtaa jatkossakin vain Suomen lipulla sisäministeriön liputusohjeistuksen mukaisesti.

”Suomen lippu on meille suomalaisille yhteinen lippu ja sillä arvostamme kaikkia suomalaisia. Kaupunkina ja työnantajana edistämme toiminnassamme ihmisarvoa, ihmisoikeuksia, yhdenvertaisuutta ja syrjimättömyyttä. Kaikki nokialaiset ovat keskenään yhtä hyväksyttyjä ja tervetulleita”, sanoo Nokian kaupunginjohtaja Eero Väätäinen tiedotteessa.

Lue lisää: Pride-viikkoon suhtautumisessa on suuria eroja Pirkanmaalla: Lempäälästä löytyy sateen­karipenkki, Ylöjärvi ei halua liputtaa

Kaupungin tiedotteessa perustellaan, että ”kaupungin voi olla haastavaa hallinnossa asioivien tasapuolisen ja puolueettoman kohtelun puitteissa tehdä yksilöityjä päätöksiä siitä, minkä vähemmistöryhmän edustaman asian edistämiseen tarvitaan julkishallinnossa muita enemmän toimia”.

”Tarpeet voivat myös muuttua yhteiskunnan muuttuessa”, tiedotteessa sanotaan.

Lisäksi tiedotteessa todetaan, että kaupunki tukee yhdistyksiä, yhteisöjä ja kansalais­yhteiskunnan aktiivista toimintaa muun muassa avustuksilla ja tarjoamalla tiloja yhteisöjen käyttöön edullisesti. Kaupunki on luovuttanut Poutunpuiston Pride-tapahtumalle 16. heinäkuuta.

Kaupunginhallituksen päätös syntyi äänin 6–3. Nokian hallintosäännön mukaisesti kuntalais­aloitteeseen vastaa ja siitä päättää kaupunginhallitus, eli asia on nyt käsitelty.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut