Näin paljon alkoholia myydään kotikunnassasi Pirkanmaalla: katso, miten maistuu olut, siideri, viini ja väkevät – pikkukunta tekee piikin tilastoihin

Pirkkalassa ostetaan viiniä ja pienpanimo-oluita, maaseutukunnissa väkeviä, ja lähes kaikissa kunnissa olut valikoituu ostoskoreihin useimmin. Pirkanmaalla Kuhmoinen erottuu selvästi muista. Selvitimme, kuinka paljon alkoholijuomia ostetaan Pirkanmaan kunnissa ja mistä isot erot johtuvat.

Pirkkalassa juodaan muista kuntia vähemmän talvallista vaaleaa lager-olutta ja enemmän erikoisoluita. Pirkkalan Citymarket on tunnettu isosta valikoimastaan ja voittanut esimerkiksi Citymarketien vuoden juomakauppa -palkinnon muutama vuosi sitten.

24.6.2022 6:00

Aamulehti

Pienessä kunnassa Pirkanmaan laidalla alkoholin myyntitilastot ovat poikkeuksellisen korkeat. Kuhmoisissa myyty alkoholimäärä yhtä yli 15-vuotiasta kohti on yli kaksi kertaa sen, mitä koko maassa keskimäärin. Määrä vastaa 21 pientä keskiolutoluttölkkiä tai reilua kolmea ja puolta pulloa 12-prosenttista viiniä joka viikko.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut