Pirkan pyöräilyn liikenne sujunut ilman ruuhkia tai onnettomuuksia

Noin 2 500 pyöräilijää lähti mukaan Suomen suurimpaan pyöräilytapahtumaan, joka ajetaan Tampereen seudulla.

Tänä vuonna suurin muutos Pirkan pyöräilyssä on se, että ei poljeta Kalevan suuresta, Prisman viereisestä risteyksestä. Tampereen Hakametsän jäähallin pihasta lähtee sunnuntaina matkaan noin 2 500 pyöräilijää. Lähdöt ovat porrastettuja.

11.6. 21:21 | Päivitetty 12.6. 15:03

Aamulehti

Tampereella ja naapurikunnissa kulkevien on hyvä huomioida, että sunnuntaina on liikkeellä poikkeuksellisen paljon pyöräilijöitä. Pirkan pyöräily -tapahtumaan on ilmoittautunut noin 2 000 osallistujaa, joista osa suuntaa Näsijärven ja osa Pyhäjärven kiertävälle reitille.

Lasten pyöräily ajetaan Kalevan alueella.

Pyöräilyn lähtö- ja maalipaikkana toimii Hakametsän jäähallin piha-alue. Ensimmäiset lähtevät liikkeelle kello 7.20 ja viimeiset ennen kello 11:tä.

Näsijärven kiertävät ryhmät lähtevät ajamaan Hakametsän hallilta Nokian ja Ylöjärven suuntiin. Pyhäjärven kiertävä reitti kulkee keskustan läpi kevyen liikenteen väyliä pitkin ja jatkaa sieltä Pyhäjärven pyöräilyreitille.

Pirkan pyöräilyä ajetaan nopeusryhmissä. Nopeimmat kulkevat keskimäärin noin 34 kilometrin tuntivauhtia.

Suomen suurin pyöräilytapahtuma Pirkan pyöräily järjestetään nyt 45. kerran.

Liikenne sujunut hyvin

Viime vuonna Pirkan pyöräilyssä sattui kaksi onnettomuutta, joissa loukkaantui ihmisiä sairaalahoitoa vaativasti. Tämän vuoden tapahtuma on tähän mennessä sujunut hyvin, kertoo yleisjohtaja, komisario Petri Kollanen Sisä-Suomen poliisin tilannekeskuksesta.

”Käsittääkseni tapahtumassa on hyvät liikenteenohjaajat ja suunnitelmat. Mitään sellaista ei ole toistaiseksi ilmennyt, että poliisin olisi tarvinnut mennä paikalle.”

Kollasen mukaan poliisilla on sunnuntaina Tampereen alueella normaali viikonloppuvahvuus, eikä tapahtumaa varten ole varattu lisähenkilöstöä.

Myös Tampereen tieliikennekeskuksesta kerrotaan, että Pirkan pyöräily ei ole tuonut mukanaan ruuhkia tai onnettomuuksia.

Ensimmäiset polkijat lähtivät matkaan pienissä ryhmissä, joiden keskinopeus on suunnilleen sama. Suomen suurin pyöräilytapahtuma Pirkan pyöräily järjestetään nyt 45. kerran.

Mikä?

Pirkan pyöräily

Järjestetty ensimmäisen kerran vuonna 1978.

Osallistujaennätys vuodelta 1982, kun mukana oli yli 4 000 pyöräilijää. 2000-luvun ennätys on vuodelta 2016, jolloin osallistujia oli 3 678.

Sunnuntaina Pirkan pyöräilyssä on viisi reittiä: Pitkä Pirkka (217 km), Klassikko (134 km), Hiekka Pirkka (177 km), Pirkan Pyhä (40 km) ja Lilliputti (4 km). Osan reiteistä voi kiertää rullaluistellen.

Yöpyöräily järjestetään perjantaina 17.6. (134 km).

Tapahtuman järjestää Hämeen Liikunta ja Urheilu ry.

Tämä oli päivittyvä uutinen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut