Lempäälän sateenkaaripenkki uusitaan – Henkilöstöjohtaja: ”Jos ei saada korjattua järkevästi, hankimme uuden”

Lempäälän Myllyrannan tapahtumapuiston penkkiä poltettiin aiemmin tällä viikolla. Kunta huolehtii penkin uusimisesta, ja nuoret maalaavat sen.

Kunta huolehtii penkin uusimisesta, ja nuoret maalaavat sen. Penkki on kuvattu ehjänä 6. kesäkuuta.

9.6. 19:30 | Päivitetty 9.6. 21:20

Aamulehti

Lempäälän Myllyrannan puiston sateenkaaripenkki uusitaan, kertoo Lempäälän kunta nettisivuillaan.

Sateenkaaripenkki tuotiin Myllyrannan puistoon juhlistamaan yhdenvertaisuutta ja Tampereella järjestettävää Manse pride -viikkoa. Penkin olivat suunnitelleet ja maalanneet paikalliset nuoret. Tiistaiaamuna 7. kesäkuuta huomattiin, että joku oli yrittänyt polttaa penkin.

Lue lisää: Lempäälän pride-penkki sai olla ehjänä vain hetken: ”Rikosilmoitus voi olla edessä” – Kuva näyttää tuhopolton jäljet

Lue lisää: Pride-viikkoon suhtautumisessa on suuria eroja Pirkanmaalla: Lempäälästä löytyy sateen­karipenkki, Ylöjärvi ei halua liputtaa

Penkki oli hiiltynyt pahasti keskeltä. Penkki on siirretty väliaikaisesti korjaukseen.

”Jos sitä ei saada korjattua järkevästi, hankimme uuden”, Lempäälän henkilöstöjohtaja Auli Nevantie kertoo.

Sateiset kelit voivat vaikuttaa aikataulutukseen, mutta uutta maalausta suunnitellaan nuorten kanssa yhdessä. Kunta huolehtii penkin uusimisesta, ja nuoret maalaavat sen.

”Nuorisopuoli on keskustelut nuorten kanssa, jotka penkin alunperin maalasivat. He ovat olleet todella pettyneitä ja ihmeissään, että tämmöistä tapahtuu. Tällainen herättää monenlaisia tunteita.”

Kunnan mukaan Myllyrannan tapahtumapuistossa tulee jatkossakin olemaan lempääläläisten nuorten tekemä sateenkaaren värinen taideteos. Penkki muistuttaa tasa-arvoisuudesta ja yhdenvertaisuudesta.

Nevantien mukaan poltosta tehdään rikosilmoitus, johon kerätään esimerkiksi tihutyöstä aiheutuneet kustannukset. Hänen tietojensa mukaan myös ohikulkijat ovat olleet poliisiin yhteydessä mahdollisista havainnoistaan.

Lempäälän nuorisotoimi pitää perjantaina pride-piknikin. Sen turvallisuustoimia on vahvistettu, esimerkiksi järjestyksenvalvojia on paikalla.

Päivitetty 9.6 kello 21.19: Lisätty Auli Nevantien kommentit, ja täsmennetty, että rikosilmoitusta ollaan tekemässä, kun aiemmin jutussa luki, että se on jo tehty.

Penkissä näkyi polttamisen jälkiä tiistaiaamuna 7. kesäkuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut