Huostassa olleiden lasten määrä kasvaa Tampereella, trendi täysin erilainen kuin Suomessa: ”Päihdetilanne on aika vakava” – Katso kotikuntasi tilanne Pirkanmaalla

Tampereella huostassa olleiden lasten määrä on selvästi yli maan keskiarvon ja määrä on kasvussa. Kihniö nousee esiin kuntana, jossa valtakunnan keskiarvo peräti tuplaantuu. Tästä jutusta löydät kaikkien Pirkanmaan kuntien tiedot huostaanotoista ja kiireellisesti sijoitettujen määristä.

Lastensuojeluilmoitusten määrä on kasvanut kymmenen vuoden ajan niin koko maassa kuin Pirkanmaalla ja Tampereellakin. Tampereen kaupungin lastensuojelun avohuollon palvelupäällikkö Heikki Sillanpää uskoo, että Tampereella ilmiöön vaikuttaa päihteiden käytön lisääntyminen sekä ilmoituskynnyksen madaltuminen. Hyvänä puolena hän pitää sitä, että apua uskalletaan hakea ja avun tarve tunnistetaan.

22.6. 5:00 | Päivitetty 22.6. 10:00

Aamulehti

Vuonna 2021 Tampereella huostassa olleiden lasten osuus kasvoi vähän edellisvuodesta, vaikka koko maan tasolla suunta oli laskeva. Tieto selviää Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 6. kesäkuuta julkaisemista tilastoista.

Suomessa 0–17-vuotiaista tasan prosentti oli huostassa vuonna 2021, kun vuonna 2020 vastaava osuus oli 1,1 prosenttia. Tampereella osuus oli vuonna 2021 muuta maata hieman suurempi, 1,4 prosenttia eli yli 500 lasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut