Lamminrahkan liikunta­puisto sai valtionavustusta Kangasalla – alueelle suunniteltu paikka myös hittilajin pelaamiseen

Kangasalan Lamminrahkan liikuntapuiston rakentaminen sai valtionavustusta. 190 300 euron suuruisen avustuksen on myöntänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto. Liikuntapuiston kokonaiskustannus on noin 2,2–2,5 miljoonaa euroa.

Lamminrahkan liikuntapuisto rakennetaan koulukeskuksen viereen. Liikuntapuistoon on suunniteltu rakennettavan esimerkiksi täysimittainen jalkapallokenttä. sekä alue hittilaji padelin pelaamista varten.

8.6. 5:00

Aamulehti

Kangasalan Lamminrahkan alueelle rakennettavalle liikuntapuistolle on myönnetty liikuntapaikkarakentamisen avustus. Kangasalan kaupunki kertoo asiasta tiedotteella.

Avustuksen on myöntänyt Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto (avi). Kyseessä on veikkausvoittovaroista myönnettävä valtionavustus.

Pinta-alaltaan kahden hehtaarin kokoinen liikuntapuisto rakennetaan Lamminrahkan keskustaan, lähelle vuonna 2023 valmistuvaa koulukeskusta.

Rakentaminen ajoittuu vuosille 2022–2023. Osa rakentamisesta voidaan toteuttaa vuonna 2024.

Kangasalan kaupunki kertoo, että tämänhetkisen suunnitelman mukaan liikuntapuistoon rakennettavan tekonurmipintainen pelikenttä, joka mahdollistaa täysimittaisen jalkapallon pelaamisen.

Tekonurmikentällä on mahdollista pelata myös harrastetason pesäpalloa. Talvella kenttä jäädytetään luistelua ja mailapelejä varten.

Lisäksi suunnitelmissa on padelkenttä, ulkokuntoilupaikka, juoksusuora ja pituushyppypaikka sekä monitoimiareena, jossa on mahdollista pelata esimerkiksi koripalloa ja jalkapalloa.

Liikuntapuiston alueelle asennetaan myös esimerkiksi penkkejä ja pyörätelineitä sekä rakennetaan kunnallistekniset varaukset kioskille.

Liikuntapuiston rakentamisen kokonaiskustannus on noin 2,2–2,5 miljoonaa euroa. Kangasalan kaupunki aikoo hakea avustusta myös ensi vuonna.

Lamminrahkan liikuntapuisto sijoittuu aivan rakennettavan koulukeskuksen viereen. Koulukeskuksen on määrä valmistua ensi vuonna.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut