Jaakko Herralan mielestä Suomen pitää pohtia, mitä rahoitetaan julkisilla varoilla – ”Onko yhden lisäelinvuoden hyväksytty hinta miljoona vai kymmenen miljoonaa euroa?”

Pirkanmaan sosiaali- ja terveyshuollon kustannukset ovat nousseet 4,3 prosentin vauhdilla jo kymmenen vuotta. Eläkkeelle jäävä sote-muutosjohtaja Jaakko Herrala katsoo, että tilanne on kestämätön. Isona hyvinvointialueena Pirkanmaalla on mahdollisuus taittaa kustannusten nousua, mutta se vaatii uudistumista. ”Jokaisena tulevana vuotena toimintaa pitäisi tehostaa vähintään yhdellä prosentilla, jotta se on kestävällä pohjalla.”

Sote-muutosjohtaja Jaakko Herralan mukaan Pirkanmaa on iso hyvinvointialue, jolla on mahdollisuus taittaa kustannusten kasvua, mutta se vaatii toiminnan kehittämistä ja tehostamista. Herrala on parhaillaan kesälomalla, jonka jälkeen alkavat eläkepäivät. Hänet kuvattiin kotimaisemissaan Kangasalla.

23.6. 6:00

Aamulehti

Jaakko Herralan, 65, piti alun perin jäädä ansaitulle eläkkeelle jo vuosi sitten. Vapaus sai kuitenkin odottaa, kun velvollisuus kutsui.

Muutosjohtajana Herralalla on ollut keskeinen rooli Pirkanmaan sote-uudistuksessa. Hänen johdollaan on vuodesta 2016 lähtien valmisteltu sitä, että maakunnan sosiaali- ja terveyspalvelut pyörivät uuden hyvinvointialueen aloittaessa toimintansa vuoden 2023 alussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut