Aluevaltuusto hyväksyi hallituksen puheenjohtajan palkkion korotuksen 18 000 euroon – Herätti kiihkeitä puheenvuoroja: ”Obamakin sai Nobelin ennen kuin oli tehnyt töitä ”

Isommat palkkiot herättivät valtuustossa kipakoita puheenvuoroja. Keskustelua syytettiin populistiseksi, siinä vedottiin hoitajien palkkariitaan ja viitattiin jopa puheenjohtajien henkilökohtaiseen tulotasoon.

Pirkanmaan aluevaltuusto kokoontui ensimmäistä kertaa maaliskuussa Tampereen messu- ja urheilukeskuksen Tähtien salissa.

6.6. 20:08

Aamulehti

Pirkanmaan aluevaltuusto äänesti maanantaina aluehallituksen ja aluevaltuuston puheenjohtajien palkkioiden korotuksista.

Valtuusto hyväksyi, että aluehallituksen puheenjohtajan vuosipalkkio nostetaan 10 000 eurosta 18 000 euroon. Lisäksi valtuusto hyväksyi aluevaltuuston puheenjohtajan palkkion nostamisen 10 000 eurosta 12 000 euroon vuodessa.

Vuosipalkkiot ovat kokouspalkkioiden lisäksi maksettavia palkkioita, joilla on tarkoitus kattaa kokousten ulkopuolella suoritettuja tehtäviä.

Korotusten puolesta äänesti 44 valtuutettua ja niitä vastusti 32 valtuutettua. Tyhjää äänesti kaksi henkilöä. Henkilöt, joiden palkkioista äänestettiin, eivät osallistuneet äänestykseen tai olleet kokoussalissa, vaan he poistuivat paikalta keskustelun ajaksi.

Kipakkaa keskustelua

Isommat palkkiot herättivät valtuustossa kipakoita puheenvuoroja. Keskustelua syytettiin populistiseksi, siinä vedottiin hoitajien palkkariitaan ja viitattiin jopa puheenjohtajien henkilökohtaiseen tulotasoon.

Barack Obamakin sai Nobelin rauhanpalkinnon ennen kuin oli tehnyt töitä sen eteen. Katsokaamme rauhassa, mikä työmäärä on, mutta ei se voi etukäteen olla”, keskustan aluevaltuutettu Klaus Myllymäki sanoi.

Lisäksi nostettiin esiin, että aluehallituksen puheenjohtajan 18 000 euron vuosipalkkio on hyvinvointialueen johtajan kuukausipalkan kokoinen. Pirkanmaan hyvinvointialuejohtajan kuukausipalkka on 17 500 euroa.

”Minun mielestäni on harhaanjohtavaa puhetta, ettei ole kyse kuin muutamien tuhansien eurojen menoista koko hyvinvointialueelle. Hallituksen puheenjohtajan palkkiota korotetaan 80 prosenttia, ennen kuin tiedetään todellista työmäärää. Ei täällä kyllä nälkäpalkalla kukaan valtuutetuista istu puheenjohtajista puhumattakaan”, perussuomalaisten Miko Bergbom sanoi.

”Puheenjohtajien paine tulee olemaan todella suuri. Tässä kohtaa on järkevää tehdä korjaus. Työmäärä ja vastuu tulevat olemaan merkittäviä ja siksi korotus on perusteltu”, Jari Andersson (kok.) puolusti.

Joakim Vigelius (ps.) syyllisti poliitikkojen nostavan omia palkkioitaan.

”Ei hyvältä näytä ulospäin”, Veikko Vallin (ps.) säesti Vigeliusta.

Vasemmistoliiton Milka Hanhela muistutti, etteivät palkkion saajat ole olleet päättämässä asiasta.

”Meillä vasemmistossa on sellainen periaate, että työntekijä on aina palkkansa ansainnut. Vasemmistoliitolla ei ole yhtenäistä kantaa, mutta toivomme, että palkkioita tarkastellaan jossain vaiheessa uudelleen”, Milka Hanhela (vas.) sanoi.

Palkkioiden nosto valmisteltiin palkkiotoimikunnassa. Niitä perusteltiin sillä, että kokousten ja työn määrä on arvioitua suurempi. Aiemmista palkkiomääristä päätettiin valtuustosopimusta tehdessä, jolloin työn määrä ei ollut vielä tiedossa.

Aluehallituksen puheenjohtajan tehtävää hoitaa Pirkanmaan sairaanhoitopiirin entinen johtajaylilääkäri, lääkintöneuvos Kari-Matti Hiltunen (kok.). Aluevaltuustoa johtaa Tampereen edellinen pormestari Lauri Lyly (sd.).

Palkkioiden suuruus arvioidaan uudelleen jälleen ensi keväänä, jolloin ne voivat joko laskea tai nousta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut