Pirkanmaalle lähes kaksi miljoonaa euroa valtionavustusta liikunta­paikka­hankkeisiin – yksi kohde jäi ilman

Valtion liikuntaneuvosto esitti valtionavustusta myönnettäväksi kolmelle pirkanmaalaishankkeelle. Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi avustusta niistä kahdelle.

6.6. 16:00

Aamulehti

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt valtionavustuksia kahdelle pirkanmaalaiselle liikuntapaikkahankkeelle lähes kahden miljoonan euron edestä.

Lempäälän uimahallin rakentamista varten myönnettiin valtionavustusta miljoona euroa. Lempäälän uimahalli aiotaan rakentaa Ideaparkin maanalaiseen luolastoon. Rakentamisen on arvioitu alkavan lokakuussa ja uimahallin on määrä valmistua vuoden 2024 alkuun mennessä.

Lue lisää: Lari Laakso valittiin johtamaan Lempäälän uimahallihanketta – Ideaparkin alaista luolastoa saatetaan louhia lisää

Toinen valtionavustusta saanut kohde on Nokian uusi palloiluhalli, jota varten avustusta myönnettiin 750 000 euroa. Uusi palloiluhalli on tarkoitus rakentaa Nokian lukion ja Tredun ammatillisen oppilaitoksen yhteisen kampusalueen viereen Kankaantaankadulle.

Lue lisää: Nokian uuden palloiluhallin rakentaminen viivästyy – Kaupunki: Ukrainan sota vaikuttanut tarjousten hintaan

Valtion liikuntaneuvosto esitti valtionavustusta myönnettäväksi myös Ylöjärven Siltatien liikuntahallille, mutta opetus- ja kulttuuriministeriö ei avustusta myöntänyt. Valtion liikuntaneuvosto toimii opetus- ja kulttuuriministeriön asiantuntijaelimenä liikunta-asioissa.

Lue lisää: Pirkanmaan liikuntapaikkahankkeille esitetään 2,5 miljoonan euron avustuksia

Tausta

Mistä on kyse?

Valtion talousarvioon otetaan vuosittain määräraha, josta myönnetään avustuksia liikuntapaikkojen ja vapaa-aikatilojen perustamishankkeisiin.

Avustuksilla tuetaan kunnille liikuntalaissa määrättyä tehtävää luoda edellytyksiä asukkaiden liikunnalle.

Liikuntapaikkojen valtionavustuksia myönnetään liikuntapaikkojen rakentamiseen, hankkimiseen, perusparannukseen ja liikuntapaikkojen varustamiseen.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut