Pirkanmaan hyvinvointialueen valtuusto teki merkittävät johtajavalinnat – Näin valitut kommentoivat tunnelmiaan: ”Se on vastuullinen ja iso tehtävä”

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto kokoontui maanantaina päättämään kolmesta merkittävästä virasta.

Taru Kuosmanen valittiin Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysjohtajaksi ja Juhani Sand konsernipalvelujohtajaksi. Aluevaltuusto teki päätökset maanantaina 6. kesäkuuta.

6.6. 11:19 | Päivitetty 6.6. 21:02

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuusto teki maanantain kokouksessaan merkittäviä valintoja johtaviin virkoihin.

Sosiaali- ja terveysjohtajaksi valittiin hyvinvointialueen aluehallituksen esityksen mukaisesti Taru Kuosmanen. Kuosmanen siirtyy virkaan Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtajan paikalta.

Konsernipalvelujohtajaksi valittiin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin johtajaylilääkäri Juhani Sand. Tukipalvelujohtajaksi valittiin Pekka Erola. Erola työskentelee tällä hetkellä Tampereen yliopistollisen sairaalan palvelukeskuksen johtajana.

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin jo toukokuun alussa Marina Erhola.

”Iso tehtävä”

Juhani Sand kertoi valinnan jälkeen, että edessä on positiivinen haaste.

”Se on vastuullinen ja iso tehtävä”, Sand sanoi ja kuvaili tunnelmiaan erittäin hyviksi.

Sand sanoo, että konsernipalvelujohtajan tehtävänä on varmistaa, että kaikki lähtee hyvinvointialueella käyntiin hyvin ja että palvelutuotannolle taataan hyvät olosuhteet toimia. Virka alkaa valtuuston päätöksellä 1. tammikuuta ensi vuonna, mutta Sand uskoo, että tehtävään nimitetään jo aiemmin tämän vuoden puolella.

”Halusin olla mukana tässä hyvinvointialueuudistuksessa ja olla tekemässä muutosta. Tätä on toivottu ja valmisteltu vuosikausia, ja nyt se tapahtuu”, Sand kuvaili syitä siihen, miksi hän haki paikkaa.

”Kiitollinen ja helpottunut”

Sosiaali- ja terveysjohtajaksi valittu Taru Kuosmanen sanoo, että olo on valinnan jälkeen kiitollinen, helpottunut ja innostunut.

”Olen kiitollinen ja huojentunut, kevät on ollut pitkä. Nyt pääsemme tekemään uutta.”

Kuosmasen mukaan hänen virkansa keskiössä on palveluntuotantoon keskittyvä johtaminen. Uudessa virassa johdettava kokonaisuus laajenee nykyisestä paljon ja esimerkiksi erikoissairaanhoito tulee osaksi sosiaali- ja terveysjohtajan työnkuvaa. Kuosmanen pitää hyvin tärkeänä sitä, että tutkimusta ja koulutusta kehitetään hyvinvointialueella, sillä Pirkanmaa on paitsi yliopistollinen hyvinvointialue myös kooltaan koko Suomen suurin.

Kuosmanen sanoo, että tämän hetken suunnitelman mukaan hän aloittaa uudessa tehtävässään elokuun alussa. Virka alkaa virallisesti 1. tammikuuta.

”Pääsee tekemään tärkeää työtä”

Tukipalvelujohtajaksi valittu Pekka Erola sanoo, että Pirkanmaalla on tehty ennakoivasti yhteistyötä esimerkiksi kuntien kanssa tukipalveluverkoston rungon luomiseksi. Näin on ollut toimittava, sillä tukipalvelut on oltava olemassa siinä vaiheessa, kun hyvinvointialue varsinaisesti aloittaa toimintansa.

”Olemme etulyöntiasemassa, kun yhteistyörakenteita alkaa olla jo pystyssä. Meillä on hyvä runko siihen, että voimme koko hyvinvointialueella kehittää tasalaatuisesti palveluita joka puolella”, Erola kuvailee.

Aikataulu on Erolan mukaan haaste, sillä työtä on paljon ja kokonaisuuteen liittyy vielä melkoisesti yksityiskohtia, mutta paljon on saatu jo aikaan.

”Hieno juttu, että pääsee tekemään tärkeää työtä”, Erola kommentoi.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut