Kuorma-autosta valui 350 litraa polttoainetta tielle Vesilahdella – Kuljettajan nopea toiminta esti öljyn valumisen Pyhäjärveen

Onnettomuuden syynä oli kardaaniakselin rikkoutuminen.

6.6. 9:59

Aamulehti

Vesilahdella sattui ympäristöonnettomuus maanantaina aamulla. Pirkanmaan pelastuslaitoksen mukaan kuorma-autosta rikkoutunut kardaaniakseli oli samalla hajottanut polttoainesäiliön. Vesilahdentielle pääsi valumaan noin 350 litraa polttoöljyä.

Pirkanmaan pelastuslaitos sai hälytyksen onnettomuudesta kello 8.18 aikaan. Vähän ennen kymmentä pelastuslaitos kertoi, että öljyn leviäminen on saatu rajattua ja öljy on imeytetty turpeella ja imeytysrouheella.

Päivystävä palomestari Pasi Saari kiittää kuorma-auton kuljettajaa ripeistä toimista, jotka estivät öljyn leviämisen laajemmalle ympäristöön. ”Hyvä, että kuski oli toiminut ripeästi ja estänyt öljyn leviämisen ojiin ja sitä kautta Pyhäjärveen.” Kuljettaja oli Saaren mukaan padonnut öljyä kuorma-autossa olleilla öljynimeytysmatolla ja -turpeella.

Onnettomuuspaikalla odotettiin kaivurin saapumista, jotta saastunutta maata päästään poistamaan noin aarin alueelta.

Liikenne onnettomuuspaikalla pääsi kulkemaan pieniä taukoja lukuun ottamatta, kun pelastuslaitos siirteli kalustoaan. Onnettomuuden tarkka paikka on Vesilahdentien ja Rahtitien risteysalueella.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut