Acuta ruuhkautui päättäjäisviikonloppuna: ”Monenlaista juhlavammaa” – Sähköpotkulauta­turmia hoidettiin ainakin kymmenen

Acutan ylilääkäri Mikko Franssila korostaa, että alkoholin käytön aikana syntyneet vammat eivät ole pelkästään koululaisten ilmiö, vaan myös vanhempia juhlijoita hoidettiin Acutassa viikonloppuna.

Sähköpotkulautoihin liittyneitä vammoja Acutassa hoidettiin ainakin kymmenkunta päättäjäisviikonloppuna. Kuva Tampereen Rosendahlin rannasta lauantailta.

6.6. 9:12

Aamulehti

Tampereen yliopistollisen sairaalan ensiavussa Acutassa oli koulujen päättäjäisviikonloppuna selvästi ruuhkaisempaa kuin normaalisti, kertoo Acutan ylilääkäri Mikko Franssila maanantaiaamuna.

Acutassa riitti ruuhkaa etenkin lauantain ja sunnuntain välisenä yönä aamuyhden ja aamuneljän välillä.

”Nopeasti laskettuna sinä aikana sisään tuli parisenkymmentä ihmistä. Mukana oli monenlaista juhlavammaa ja sähköpotkulautoihin liittyneitä ruhjeita ja murtumia. Sähköpotkulautoihin liittyneitä vammoja Acutassa hoidettiin ainakin kymmenkunta”, Franssila kertoo.

Potilaita saapui Acutaan myös alkoholin ja muiden erilaisten päihteiden yliannostusten vuoksi.

”Potilailla oli ollut alkoholin vaikutuksen alaisena kaatuilua ja erilaisia vammoja, sekä alkoholiin ja muihin päihteisiin liittyneitä yliannostuksia tavallista enemmän.”

Franssila korostaa, että kyseessä ei ole kuitenkaan pelkästään koululaisiin liittyvä ilmiö.

”Tässä eivät korostu alaikäiset, vaan tämä on ihan yhtä lailla vanhempien ilmiö. Myös vanhempia juhlijoita on hoidettu, jotka ovat olleet joissain jatkoilla ja loukanneet itsensä. Potilaita oli kaikenikäisiä.”

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut