Pirkanmaan aluehallitus valitsee lisää johtajia – sisäisessä haussa olleisiin virkoihin ehdolla tuttuja nimiä kuntien ja Pshp:n johtopaikoilta

Täytettävänä ovat nyt sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelulinjajohtajien virat sekä strategisen ohjauksen yksikön johtajavirkoja. Yhteensä kymmenen sisäisesti täytettävän viran lisäksi yksi johtajanpaikka laitetaan julkiseen hakuun.

Kuvassa osa ehdokkaista: Sastamalan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki (vasemmalla), Pirkanmaan hyvinvointialueen kehittämispäällikkö Tuukka Salkoaho, Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp) viestintäjohtaja Elina Kinnunen ja Pshp:n kehitysjohtaja Arto Ranta.

3.6. 19:33

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluehallituksen torstaina 9. kesäkuuta pidettävässä kokouksessa on täytettävänä kymmenen uutta johtajanvirkaa.

Hyvinvointialueen hallintosäännön mukaan aluehallitus valitsee palvelulinjajohtajat sekä integraatiojohtajan, hankintajohtajan, talousjohtajan, viestintäjohtajan, henkilöstöjohtajan, tietojohtajan, strategiajohtajan sekä hallintojohtajan.

Virat ovat olleet sisäisessä haussa hyvinvointialueelle siirtyvän henkilöstön sekä hyvinvointialueen valmisteluhenkilöstön kesken. Hakijoista on tehty ansiovertailu ja heidät on haastateltu. Valintoja valmistelevan ryhmän työskentelyyn ovat osallistuneet vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie sekä aluevaltuuston ja aluehallituksen puheenjohtajisto.

Sairaalapalvelujen linjajohtajan virka sen sijaan esitetään laitettavaksi ulkoiseen hakuun, koska viran hakijoiksi ilmoittautuneet kaksi henkilöä ovat kumpikin peruneet hakemuksensa. Viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto, toimialan tuntemus ja riittävä johtamiskokemus.

He ovat ehdolla

Päätösehdotuksen mukaan avopalvelujen palvelulinjajohtajan virkaan valitaan johtava ylihammaslääkäri Eeva Torppa-Saarinen, joka toimii nykyään Tampereen kaupungin vastaanottopalvelujen palvelujohtajana. Lasten, nuorten ja perheiden palvelujen palvelulinjajohtajan virkaan esitetään Lempäälän hyvinvointijohtajaa Titta Pelttaria. Ikäihmisten ja vammaisten palvelujen palvelulinjajohtajan virkaan on ehdolla Sastamalan kaupungin sosiaali- ja terveysjohtaja Päivi Tryyki.

Pirkanmaan hyvinvointialueen viestintäjohtajaksi aiotaan nimittää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin (Pshp) viestintäjohtaja Elina Kinnunen, talousjohtajaksi Pshp:n talousjohtaja Pasi Virtanen, strategiajohtajan virkaan Pshp:n kehitysjohtaja Arto Ranta ja hallintojohtajaksi Pshp:n hallintojohtaja Vuokko Ylinen.

Hankintajohtajan virkaan on ehdolla Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen kehittämisjohtaja Anniina Tirronen. Henkilöstöjohtajaksi on nousemassa Parkanon terveys- ja hyvinvointijohtaja Taina Niiranen, joka vastaa projektipäällikkönä henkilöstöasioiden valmistelusta Pirkanmaan sote-uudistuksessa. Integraatiojohtajan virkaan esitetään Tuukka Salkoahoa, joka toimii nyt Pirkanmaan hyvinvointialueen kehittämispäällikkönä.

Virat täytetään 1.1.2023 alkaen, mutta virkaan valittu voidaan jo sitä ennen ottaa määräaikaiseen ja mahdollisesti osa-aikaiseen virkasuhteeseen. Koeaikaa ei käytetä, koska henkilöt ovat hoitaneet vastaavantyyppisiä tehtäviä nykyisessä työtehtävissään. Virkojen palkkatietoja ei julkaista yleisessä tietoverkossa.

Oikaisu 4.6.2022 kello 10.42: Jutussa kerrottiin ensin virheellisesti, että Eeva Torppa-Saarinen toimii Tampereen kaupungin suun terveydenhuollon palvelujohtajana. Oikeasti Torppa-Saarinen on Tampereen kaupungin vastaanottopalvelujen palvelujohtaja.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut