Lempäälän tekojääradan rakentaminen alkaa – Hakkariin myös tekonurmi

Lempäälän Hakkariin rakennetaan sekä tekojäärata ja täysimittainen jalkapallotekonurmi.

Jalkapallotekonurmi rakennetaan jäähallin vieressä sijaitsevalle hiekkakentälle. Kuvasta katsoen kenttä sijoittuu hallin taakse.

27.5. 7:20

Aamulehti

Lempäälän Hakkariin rakennetaan tekojäärata ja täysimittainen jalkapallotekonurmi. Nykyiset tenniskentät korjataan ja tekojäärata tulee niiden päälle. Tenniskentälle tehdään hiekkatekonurmi. Ajatus on, että kaksi kenttää varataan tennikselle ja kolmannesta tehdään useamman lajin pelaamisen mahdollistava monitoimikenttä.

Täysimittainen jalkapallotekonurmi rakennetaan hiekkakentälle jäähallin viereen. Kentälle ei tehdä lämmitysputkia.

Päätös perustuu Hakkarin liikunta-alueesta tehtyyn selvitykseen, jossa mietittiin alueen ja liikuntapaikkojen kehittämistä kokonaisuutena. Siinä tarkasteltiin erityisesti tekojääradan ja -jalkapallonurmikentän sekä pulkkamäen sijoittamista Hakkariin.

Lue lisää: Lempäälän Hakkarin venynyttä tekojäähanketta yritetään vihdoin saada käyntiin – ”Alkuperäinen aloite vesitettiin”

Pulkkamäelle ei löytynyt selvityksen mukaan sopivaa paikkaa, mutta yhdyskuntalautakunta on esittänyt, että pulkkamäestä tehdään uusi esitys vielä syksyllä 2022 ja se saataisiin toteutettua jo ensi talveksi.

Budjetti 1,4 miljoonaa euroa

Lempäälän valtuusto päätti hankkeen hyväksymisestä keskiviikkona 25. toukokuuta. Molemmat kentät rakennetaan vuoden 2022 aikana mahdollisimman pitkälle. Urakkakilpailutus käynnistyy kesäkuussa.

Hakkarin liikuntapaikkojen kehittämiseen on varattu investointimäärärahaa 760 000 euroa. Lisämäärärahan tarve on 285 000 euroa ja siten kokonaiskustannukset noin 1,05 miljoonaa euroa. Lisämäärärahaa esitetään tämän vuoden muutosbudjettiin ja tarvittaessa ensi vuodelle.

Euroopan jalkapalloliitto UEFA on myöntänyt Lempäälän kunnan Hakkarin jalkapallonurmihankkeelle 20 000 euron avustuksen, jos kenttä rakennetaan täysimittaisena.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut