Pirkanmaan hyvinvointialueen johtovirkoihin esitetään Kuosmasta, Sandia ja Erolaa

Aluehallitus käsitteli asiaa tiistaina. Valinnoista päättää aluevaltuusto.

Taru Kuosmasta esitetään Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysjohtajaksi ja Juhani Sandia konsernipalvelujohtajaksi.

19.5. 18:36 | Päivitetty 25.5. 8:06

Aamulehti

Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustolle esitetään, että hyvinvointialueen sosiaali- ja terveysjohtajaksi valitaan Taru Kuosmanen, konsernipalvelujohtajaksi Juhani Sand ja tukipalvelujohtajaksi Pekka Erola.

Aluehallitus käsitteli valintoja tiistaina 24. toukokuuta, ja päätti asian pohjaesityksen mukaisesti. Asian esittelijänä oli vt. hyvinvointialuejohtaja Jukka Alasentie. Valinnoista päättää aluevaltuusto kesäkuussa.

Taru Kuosmanen on nykyisin Tampereen kaupungin sosiaali- ja terveyspalvelujen palvelualueen johtaja, Juhani Sand Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Tampereen yliopistollisen sairaalan Taysin johtajaylilääkäri ja Pekka Erola johtaa tällä hetkellä Pirkanmaan sairaanhoitopiirissä tukipalvelujen tuotannosta vastaavaa palvelukeskusta.

Hakijaksi oli mahdollista ilmoittautua luovuttavien organisaatioiden siirtyvän henkilöstön keskuudesta ja hyvinvointialueen valmisteluorganisaatiosta. Hakuaika päättyi maanantaina 9. toukokuuta.

Pirkanmaan hyvinvointialueen johtajaksi valittiin toukokuun alussa Marina Erhola. Erhola otti johtajan viran vastaan Pirkanmaalla, vaikka hänet oli valittu samaan virkaan myös Päijät-Hämeessä.

Lue lisää: Pirkanmaan hyvinvointialueen uusi johtaja Marina Erhola on monessa liemessä keitetty – Hänen filosofiansa on selkeä: ”Vaikeiden asioiden piilottaminen ei johda mihinkään”

Lue lisää: Tarmo Martikainen ryhtyy johtamaan Varsinais-Suomen hyvinvointi­aluetta, mutta ei jätä Tamperetta taakseen: ”Pirkanmaa on hieno paikka, ja Tays on erityisen hieno”

Päivitys 25.5.2022 kello 8.04: Päivitetty juttuun aluehallituksen päätös.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut