”Aktiivimalli kakkonen” pakottaa hakemaan neljää työpaikkaa kuukaudessa – Tällaisia ovat ensimmäiset kokemukset Pirkanmaalla

Ykköstavoite on nopea työllistyminen, mitä kohti työnhakijaa tuetaan ja työnnetään monin tavoin. Työmarkkinoiden hyvä imu on helpottanut työllistymistä, mikä näkyy varsinkin työvoimatoimistoissa. Pirkanmaan kuntien hoidettavaksi jäivät alle 30-vuotiaat, vieraskieliset sekä paljon tukea tarvitsevat asiakkaat, joiden haastatteluissa on nyt kädet täynnä työtä.

Pirkanmaan TE-toimiston johtaja Riku Immonen toteaa, että työttömän työnhakijan pääasiallinen tehtävä on työnhaku ja uusi työnhaun malli korostaa sitä. ”Tavoitteena on nopea työllistyminen.” Immonen kuvattiin ukrainalaisille järjestetyn rekrytapahtuman yhteydessä Tampereen Finlaysonilla 10.5.2022.

23.5. 5:00

Aamulehti

Aktiivimalli kakkoseksikin kutsuttu pohjoismainen työvoimapalvelumalli otettiin käyttöön toukokuun alussa. Siinä kaikki paukut pistetään nopeaan työllistymiseen.

Työttömäksi työnhakijaksi ilmoittautunut pääsee alkuhaastatteluun viiden arkipäivän kuluessa. Samalla hänelle tehdään oma työllistymissuunnitelma. Kolmen ensimmäisen kuukauden aikana työnhakija tapaa TE-toimiston tai kunnan työllisyyspalveluiden virkailijan noin kahden viikon välein. Näitä keskusteluja käydään yhteensä seitsemän. Työttömän on myös haettava neljää työmahdollisuutta kuukaudessa välttääkseen karenssin.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut