Eläköitynyt ruiskumestari kuuli avunhuudot järveltä ja hälytti apua – veneilijä joutui yli puoleksi tunniksi veden varaan, mutta pelastui Kangasalla

Kiville ajaneen veneilijän pelastaminen oli yksi vuoden ensimmäisistä pelastustehtävistä vesillä Pirkanmaalla.

15.5. 1:38

Aamulehti

Pirkanmaan pelastuslaitos pelasti yli puoleksi tunniksi veden varaan joutuneen veneilijän Kangasalla lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kylmettynyt veneilijä kuljetettiin hoitoon Vesijärveltä.

Hätäilmoituksen teki Pirkanmaan pelastuslaitoksen eläköitynyt ruiskumestari. Mökillään ollut ruiskumestari oli kuullut avunhuutoja Vesijärveltä. ”Tosi hyvä, että joku kuuli avunhuudot”, päivystävä palomestari Heikki Havukainen sanoo. ”(Veneilijä) olisi ollut aika huonossa hapessa, jos olisi joutunut märissä vaatteissa kylmässä viettämään yön.”

Veneilijä ajoi avomoottoriveneellään kiville yön pimeydessä ja joutui veden varaan. Kun pelastuslaitos löysi veneilijän, hän oli onnistunut pääsemään puolittain takaisin veneeseen.

Pelastuslaitos sai tiedon pelastustehtävästä kello 00.19 sunnuntaina. Paikalle lähti neljä pelastusyksikköä ja päivystävä palomestari. Veneyksikkö löysi veden varaan joutuneen ja tämän veneen nopeasti haravoimalla Vesijärveä.

Havukainen kertoo, että kiville ajanut veneilijä oli pahasti kylmettynyt kastuneissa vaatteissaan. Veneilijän puhelin oli pudonnut tilanteessa järveen, joten hän ei pystynyt hälyttämään itse apua.

Havukainen sanoo, että kyseessä on yksi vuoden ensimmäisistä pelastustehtävistä vesillä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut