Näin neljännet koronarokotukset laajenevat Pirkanmaalla

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta on kulunut vähintään kolme kuukautta.

Koronarokotusannoksia sai vuonna 2021 Tampereella myös rokotusbussista.

12.5. 17:29 | Päivitetty 12.5. 17:30

Aamulehti

Neljännet koronarokotukset laajenevat Tampereella, Orivedellä ja Nokialla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) suosittelee neljättä annosta nyt niille iäkkäille henkilöille, jotka ovat järjestetyn kotihoidon tai omaishoidon piirissä sekä muille iäkkäille, joiden terveydentila ja toimintakyky ovat heikentyneet niin, että he eivät selviä ilman toisen ihmisen apua kotona.

Neljäs rokoteannos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut vähintään kolme kuukautta. Kolme rokoteannosta saanut ja sen lisäksi koronavirustaudin sairastanut henkilö ei toistaiseksi tarvitse neljättä rokotusta.

Jo aiemmin neljänsiä koronarokotuksia on suositeltu 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille sekä 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville.

Kotihoito huolehtii omien asiakkaidensa rokottamisesta niin Tampereella, Nokialla kuin Orivedelläkin.

Tampereella rokotuksen saa ilman ajanvarausta Hatanpään sairaalan rokotuspisteeltä ja Hervannan terveysaseman rokotuspisteeltä. Ajanvarauksella rokotuksia annetaan Tampereella terveysasemilla toukokuun ajan sekä Hatanpään laboratorion pisteellä ja Orivedellä terveyskeskuksessa.

Nokialla muut kuin kotihoidon asiakkaat voivat varata ajan Nuijamiestentien rokotuspisteelle, joko sähköisesti tai puhelimitse.

Toistaiseksi suositus neljännestä annoksesta ei koske omaishoitajia. Heidän rokottamisensa ei suojaa hoidettavaa mahdolliselta infektiolta.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut