Perussuomalaisten Veikko Vallin julkisti Nato-kantansa – Viimeiset kaksi pirkanmaalaista edustajaa kertovat kantansa lauantaina

Veikko Vallin (ps.) kertoi torstaina kannattavansa Nato-jäsenyyttä. Jukka Gustafsson ja Pia Viitanen kertovat kantansa lauantaina.

Veikko Vallin kertoi Nato-kantansa viimeisimpien pirkanmaalaisedustajien joukossa. Vallin Pispalan portaissa toukokuussa 2021.

12.5. 15:04 | Päivitetty 12.5. 19:17

Aamulehti

Perussuomalaisten kansanedustaja Veikko Vallin on kertonut Nato-kantansa. Hän on päätynyt kannattamaan puolustusliittoon liittymistä.

Vallin on ollut yksi viimeisimmistä pirkanmaalaisista kansanedustajista, jotka eivät vielä ole kertoneet kantaansa julkisuudessa. Vallinin mukaan hän on pohtinut kantaansa tähän asti, koska talousvaliokunnassa asiantuntijoiden kuuleminen päättyi viikko sitten, ja vasta silloin hän koki saaneensa tarpeeksi tietoa päätöksensä tueksi.

Vallinin mukaan myönteiseen Nato-kantaan vaikutti eniten se, että Suomen elinkeinoelämä kannatti laajasti liittymistä.

”Suomella on tulevaisuudessa suuria haasteita julkisessa taloudessaan, ja jos Natoon kuuluminen vahvistaa kansantaloutta ja työllisyyttämme, niin se on hyvä asia”, Vallin kommentoi Aamulehdelle tekstiviestitse.

Suurin huolenaihe on Vallinin mielestä Venäjän mahdollinen reaktio.

”Tuleeko esimerkiksi masinoituja pakolaisvyöryjä rajan yli ja kuinka jännitteiseksi itäraja muodostuu, kun idän ja lännen sotavoimaa aletaan keskittää sinne”, hän kirjoittaa.

Vallin kertoo olevansa surullinen siitä, ettei liittoutumattomille valtioille näytä enää olevan paikkaa nykyisessä maailman tilanteessa.

”Jyrkkä blokkiintuminen taloudellisesti ja sotilaallisesti on erittäin huolestuttavaa kehitystä”, Vallin sanoo.

Viimeiset vastaukset viikonloppuna

Nyt enää kahden Nato-kanta puuttuu: Jukka Gustafssonin (sd.) ja Pia Viitasen (sd.). Aamulehti kysyi torstaina 12. toukokuuta, milloin Gustafsson ja Viitanen kertovat kantansa.

Molemmat ilmoittivat sähköpostitse, että tulevana lauantaina, kun sdp:n puoluehallitus ja eduskuntaryhmä kokoontuvat tekemään lopullisen päätöksensä. Gustafssonille ja Viitaselle on ollut tärkeää edetä päätöksessä johdonmukaisesti ja harkiten.

”Nyt ollaan otettu jo monta askelta, ja lauantaina tehdään päätös asiasta”, Viitanen sanoo.

Gustafsson kertoo, että kokouksessa puoluekokouksen kielteinen kanta muuttuu todennäköisesti myönteiseksi. Viitanen puolestaan kommentoi seuraavasti:

”Ylimmäinen asia, jonka on ohjattava harkintaa lopullisessa kannanmuodostuksessa on suomalaisten turvallisuus nyt ja tulevaisuudessa. Harkinnassani tulen ottamaan huomioon presidentti Niinistön ja hallituksen näkemyksen asiasta.”

Pirkanmaan edustajien kannat

Kyllä Natolle:

Veikko Vallin (ps.)

Sanna Marin (sd.)

Marko Asell (sd.)

Ilmari Nurminen (sd.)

Jouni Ovaska (kesk.)

Arto Pirttilahti (kesk.)

Satu Hassi (vihr.)

Iris Suomela (vihr.)

Jari Kinnunen (kok.)

Pauli Kiuru (kok.)

Arto Satonen (kok.)

Sofia Vikman (kok.)

Veijo Niemi (ps.)

Sakari Puisto (ps.)

Sami Savio (ps.)

Sari Tanus (kd.)

Ei Natolle:

Anna Kontula (vas.)

Kanta ei ole vielä tiedossa:

Jukka Gustafsson (sd.)

Pia Viitanen (sd.)

Täydennys 12.5.2022 kello 19.16: Täydennetty juttuun Jutta Gustafssonin ja Pia Viitasen kommentit Nato-kannoistaan.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut