Sotaharjoituksesta palaava Puolustusvoimien kalusto voi perjantaina haitata liikennettä Pirkanmaalla

Osa harjoitusjoukoista palaa iltapäivästä lähtien takaisin omiin varuskuntiinsa.

Niinisaloon on ollut käynnissä tällä viikolla Maavoimien Arrow 22 -sotaharjoitus. Kuva on tiistailta 4. toukokuuta harjoituksen mediapäivästä.

6.5. 16:29

Aamulehti

Niinisalon Pohjankankaalla Kankaanpäässä järjestetyn Arrow 22 -taisteluharjoituksen ensimmäinen vaihe päättyy perjantaina.

Osa harjoitusjoukoista palaa iltapäivästä alkaen takaisin omiin varuskuntiinsa ja se näkyy perjantaina myös Pirkanmaan teillä. Puolustusvoimat varoittaa, että normaalia liikennettä hitaammin liikkuvat marssiosastot saattavat aiheuttaa viiveitä perjantain liikenteessä.

Lue lisää: Suomalaiset harjoittelivat Niinisalossa Nato-kavereiden kanssa: tehtävä ei ole helpoimmasta päästä – näin siinä onnistuttiin

Karjalan prikaatin osasto ja Virosta saapuneet joukot päättävät harjoituksen perjantaina. Karjalan prikaatin raskas kalusto siirretään junakuljetuksin kohti Vekaranjärveä vielä samana päivänä.

Joukot matkaavat Niinisalosta ensin pienempää tietä 261 Jämijärven kautta valtatielle kolme Hämeenkyrön, Ylöjärven, Pirkkalan ja Tampereelta Parolannummelle. Kalustoa on liikkeellä myös valtatiellä 11 välillä Nokia–Pirkkala–Tampere ja Riihimäen ja Kouvolan kautta Vekaranjärvelle menevällä osuudella.

Osa joukoista siirtyy viikonlopun aikana Säkylään harjoituksen toiseen vaiheeseen.

Sosiaalisessa mediassa levisi alkuviikosta videoita, joissa väitettiin Suomen kuljettavan sotilaskalustoa itärajalle. Tosiasiassa kalustoa siirrettiin sotaharjoitukseen Niinisaloon.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut