Koululaisten hankalat liikuntatunnit päättyvät viimein: Akaa-areena on valmis – tältä se nyt näyttää: ”Merkitsee hyvin paljon”

Akaa-areenan avajaisia vietettiin perjantaina 13. toukokuuta.

Akaa-areenan rakentaminen aloitettiin marraskuussa 2020, ja se on nyt valmistunut. Rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälän mukaan pihat saadaan kuntoon juhannukseen mennessä.

13.5. 18:31

Aamulehti

Akaa-areena on nyt valmistunut. Uusi liikuntahalli sijaitsee Turuntiellä Viialassa.

”Areena merkitsee meille hyvin paljon, ja kaikki kuntalaiset voivat olla siitä ylpeitä. Areenan käyttöönotto on tärkeä etappi, ja se antaa ensimakua ensi vuonna valmistuvasta uudesta koulusta”, Akaan kaupungin vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén kertoo.

Vs. sivistysjohtaja Virve Jämsén kertoo, että sivistyspalveluissa ollaan hyvin iloisia ja onnellisia uudesta areenasta. ”Halli mahdollistaa paljon, ja haluaisimme tänne hyvin monenlaisia tapahtumia”, hän sanoo.

Areenan iso sali on näyttävä. Salin saa jaettua joko puoliksi tai kolmeen osaan esimerkiksi lento- ja sulkapallokenttiä varten.

Myös pienen salin puolella on paljon tilaa.

Koululaisille vihdoin liikuntatilat

Hallin viereen rakennetaan Viialan uusi yhtenäiskoulu, joka valmistuu vuonna 2023. Liikuntahalli toimii koulun liikuntatiloina, jotka ovat puuttuneet nykyiseltä Viialan yhtenäiskoululta vuodesta 2018 lähtien.

”Matkat Ideaparkiin liikkumaan ja ulkoliikunnan kylmässä värjöttely unohtuu varmasti, kun halli otetaan käyttöön. Se avaa uudet mahdollisuudet liikunnan opettamiselle koulussamme”, Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen sanoo.

Viialan yhtenäiskoulussa on liikuntapainotusluokka, ja liikuntatilojen puuttuessa 3.–9. luokan oppilaat kuljetettiin lukuvuoden aikana kahdessa periodissa eli jaksossa Ideaparkiin liikkumaan. Nuoremmilla oppilailla ei ollut liikuntatiloja ollenkaan käytössä. Montosen mukaan pienet oppilaat ovat olleet hyvin innoissaan uudesta liikuntahallista.

”Niissä periodeissa, kun emme olleet Ideaparkissa, olimme ulkona, vaikka olisi satanut kissoja ja koiria. Nyt meillä on mahdollisuus monille eri lajeille ja tilaa liikkua”, Montonen sanoo.

Avajaisjuhlassa kilisteltiin uuden areenan kunniaksi. Vasemmalla kaupunginjohtaja Antti Peltola ja oikealla Viialan yhtenäiskoulun rehtori Saija Montonen.

Rakennustoimikunnan puheenjohtaja Harri Rantala ja Akaan kaupungin rakennuttamispäällikkö Kimmo Seppälä olivat tyytyväisenä mukana avajaisjuhlassa. ”Hienoa olla valmiissa rakennuksessa. Tälle tulee varmasti paljon käyttöä”, Seppälä sanoo.

Monipuoliseen käyttöön

Kaupunginjohtaja Antti Peltolan mukaan koululiikunnan opetuksen, harrastustoiminnan ja liikuntatapahtumien lisäksi Akaa-areenaa voi hyödyntää moniin tarkoituksiin.

”Täällä on 1 500 katsojan kapasiteetti ja esimerkiksi musiikkiesitysten ja konserttien järjestäminen on mahdollista. Toivottavasti myös alueelliset ja valtakunnallisetkin tapahtumajärjestäjät löytävät uuden areenamme”, Peltola toteaa.

Akaa-areena

Areena maksoi riskivarauksineen 8,2 miljoonaa euroa.

Liikuntahallin ja liikuntatilojen koko on yhteensä 3 600 neliötä, josta halli ottaa suurimman osuuden. Isossa salissa on lattiapinta-alaa lähes 1 500 neliömetriä.

Pääurakoitsijana toimi Jatke Pirkanmaa oy.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut