Lintuharrastajien kaksi tapahtumaa samanaikaisesti lauantaina – yleisö on tervetullutta näille lintutorneille Pirkanmaalla

Lintuja voi bongata lauantaina kotipihasta tai lintutorneilta.

Ilkka Porttikivi bongaili lintuja Tampereen Lentävänniemessä rivitalonsa takapihalla kaksi vuotta sitten Tornien taisto -tapahtumassa.

6.5. 10:17

Helsinki

Kevään suurta lintuharrastuspäivää vietetään lauantaina, jolloin kaksi suosittua alan tapahtumaa järjestetään samanaikaisesti. Bongaa päivä pihalla -tapahtuma on tarkoitettu kaikille linnuista kiinnostuneille, kun taas Tornien taisto kokoaa tunnustamisen mittelöön lintuharrastajat.

Bongaa päivä pihalla -tapahtumassa lintuja on määrä havainnoida kotipihassa tai mökillä ja sen välittömässä läheisyydessä. Tarkoituksena on nauttia lähiluonnosta. Samalla lasketaan, kuinka monta lintulajia onnistuu näkemään tai kuulemaan omasta pihasta vuorokauden aikana.

Lue lisää: Isä lupasi näyttää Ilkka Porttikivelle huikaisevan kuningaskalastajan, mutta joutuikin onnettomuuteen – Ilkka päätti neljä vuotta sitten tutustua lintulajeihin itse: ”Äh, se on varis”

Pihabongauksen tulokset ilmoitetaan BirdLife Suomelle verkkolomakkeella viimeistään maanantaina 9.5.

Lintuharrastajien Tornien taisto kisataan kahden välivuoden jälkeen. Tapahtumaan osallistuu yli 250 lintutornia eri puolilta Suomea. Joukkueet pyrkivät näkemään tai kuulemaan mahdollisimman monta lintulajia lintutornista kahdeksan tunnin aikana.

Tornien taistossa kisataan kello 5–13, ja yleisö on tervetullutta torneille. Yhdistystorneilla järjestetään lintukävely kello 10. Pirkanmaan lintutieteellisen yhdistyksen yhdistystornit ovat Pirkkalassa Pappilan lintutorni, Nokialla Knuutilan lintutorni, Orivedellä Oriselän lintutorni ja Lempäälässä Ahtialanjärven lintutorni.

Tornien taisto mitellään nyt 27. kertaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut