Akaa muistaa olympia­sankariaan Harri Säteriä samalla keinolla kuin aiemmin Harri Holkeria, Aki Sirkesaloa ja Arvo Ylppöä

Jääkiekkomaalivahdin kunniaksi Sontulantien–Rauhanummentien–Kaartotien–Kurkelantien risteysalueella sijaitseva kävelytie nimetään Säterinpoluksi. Lisäksi Toijalan keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinään asennetaan historiallisesta olympiakullasta kertova kunnialaatta.

Jääkiekkoilija Harri Säteri saa oman nimikkokatunsa vanhaan kotikaupunkiinsa Akaaseen. Säteri kuvattiin kotonaan Tampereella maaliskuussa.

6.5. 11:14

Aamulehti

Akaan Toijalasta lähtöisin oleva Pekingin olympialaisten kultamitalisti, jääkiekkomaalivahti Harri Säteri saa oman nimikkopolkunsa vanhaan kotikaupunkiinsa. Tulevaisuudessa Sontulantien–Rauhanummentien–Kaartotien–Kurkelantien risteysalueella sijaitseva kävelytie nimetään Säterinpoluksi.

Lisäksi Akaan kaupunki muistaa olympiasankaria historiallisesta jääkiekon olympiakullasta kertovalla kunnialaatalla. Messinkinen laatta on kooltaan 60x40 senttimetriä. Se kiinnitetään Toijalan keskusurheilukentän pukukoppirakennuksen seinään.

Palkitsemisen kustannusarvio on kokonaisuudessaan noin 2 000–3 000 euroa.

Akaan kaupunginjohtaja Antti Peltola kertoo Aamulehdelle, että nimi saadaan konkreettisesti näkyviin Toijalan katukuvaan touko–kesäkuun aikana. ”Kun sopiva ajankohta löytyy, niin toivottavasti Harria päästään muistamaan livenä täällä ihan paikan päällä.” Peltola uskoo, että tilaisuus järjestyy viimeistään syksyllä.

Miten kultasankaria päädyttiin muistamaan juuri nimikkopolulla ja kunnialaatalla? Oliko pohdinnassa muita palkitsemisvaihtoehtoja?

Peltolan mukaan kaupunki mietti muun muassa tontin lahjoittamista Jalannin rannalta, mutta valittuun vaihtoehtoon päädyttiin yhdessä Säterin kanssa. ”Kävimme Harrin kanssa läpi, että miltä nämä meidän ideamme vaikuttavat, ja päädyttiin siihen, että tämä on hyvä tapa muistaa.”

Nuoruudessaan Säteri on harjoitellut Toijalan keskusurheilukentällä. Nykyään kentällä on myös tekojäärata. Akaassa pidetään paikkaa hänen urheilu-uransa lähtöpisteenä. Uudelleen nimettävä kävelypolku sijaitsee sekin urheilukentän tuntumassa.

Akaassa on jo aiemmin nimetty teitä Harri Holkerin (Holkerintie), Aki Sirkesalon (Sirkesalontie) ja Arvo Ylpön mukaan (Ylpöntie).

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut