Näin Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheen­johtaja kommentoi yhtiötä koskevaa kohua: ”Olen toiminut sen mukaan, millaiset tiedot ja kokonaiskäsitys asioista minulla on ollut”

Aamulehti kysyi Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston puheenjohtajalta Tiina Linnainmaalta, miksi hän on antanut ristiriitaisia vastauksia siitä, mitä on tiennyt yhtiön johtamiseen ja henkilöstön hyvinvointiin liittyvistä ongelmista.

Ristiriitaisia vastauksia antanut Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvoston puheenjohtaja Tiina Linnainmaa kommentoi sähköpostitse yhtiötä koskevaa kohua. Kuvassa Pirkanmaan Lähi-Tapiolan konttorin pääsisäänkäynti Tampereen Itsenäisyydenkadulla 28. maaliskuuta.

5.5. 5:30

Aamulehti

Aamulehti esitti Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallintoneuvoston puheenjohtajalle, hämeenkyröläiselle maatalousyrittäjälle Tiina Linnainmaalle kysymyksiä yhtiöön liittyvästä kohusta. Linnainmaa ei suostunut puhelinhaastatteluun, vaan halusi vastata kysymyksiin sähköpostilla.

Sanoit Aamulehden haastattelussa 22. huhtikuuta, että kun vuonna 2013 Pirkanmaan Lähi-Tapiolan johtamiseen ja ilmapiiriin liittyvistä ongelmista tuli tieto hallintoneuvostolle, siihen reagoitiin, ja tilanne näytti parantuneen. Samassa haastattelussa sanoit epäkohtien nousseen esiin Aamulehden jutun kautta kuin pommina. Toisessa Aamulehden haastattelussa 26. huhtikuuta sanoit, että tietenkin tiesit, että ongelmista on keskusteltu hallituksessa.

Siis tiesitkö ongelmista vai etkö tiennyt? Eikö tehtäväsi hallintoneuvoston puheenjohtajana ole tietää yhtiön tärkeistä asioista, etenkin kun sinulla on oikeus olla läsnä Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen kokouksissa? Miksi et ole reagoinut aiemmin? Sanoit Aamulehden haastattelussa 22.4. että ”kun asiat tulivat julkisuuteen, niihin reagoitiin nopeasti”. Miksi reagoitte vasta, kun asiat tulivat julki?

Linnainmaa antaa kaikkiin näihin kysymyksiin yhteisen vastauksen: ”Olen hallintoneuvoston puheenjohtajana toiminut sen mukaan, millaiset tiedot ja kokonaiskäsitys asioista minulla on ollut.”

Lue lisää: Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallitusta myllätään uusiksi, mutta miksi vakuutusyhtiön hallitusta valvova neuvosto havahtui ongelmiin vasta nyt? ”Pyydän anteeksi”

Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksen puheenjohtajan tehtävästä 21.4. erotettu Harri Talonen sekä hallituksesta 24.4. irtisanoutunut vt. puheenjohtaja Sanna Leivo ovat yhä emoyhtiön Lähi-Tapiola Keskinäinen Vakuutusyhtiön hallintoneuvostossa.

Miten he voivat jatkaa siellä, vaikka Talonen on erotettu Pirkanmaan alueyhtiön hallituksesta ja Leivo lähtenyt siitä ongelmien vuoksi?

”Tätä asiaa ei ole vielä käsitelty.”

Pyysit Aamulehdessä 22.4. anteeksi, että ette ole olleet täysin asiakkaiden ja henkilöstön luottamuksen arvoisia. Mitä yhtiössä nyt tarkalleen ottaen tehdään, jotta luottamus alkaisi rakentua?

”Hallintoneuvosto on osaltaan esittänyt yhtiökokoukselle kahden henkilöstön edustajan valitsemista hallintoneuvostoon. Tällä tavalla haluamme lisätä avoimuutta ja luottamusta henkilöstön ja hallinnon välillä.”

Miksi hallitus ja hallintoneuvosto ovat jättäneet valvontatehtävänsä hoitamatta tai epäonnistuneet siinä?

”Olen hallintoneuvoston puheenjohtajana toiminut sen mukaan, millaiset tiedot ja kokonaiskäsitys asioista minulla on ollut.”

Lähi-Tapiola Pirkanmaan hallintoneuvosto

Puheenjohtaja: Tiina Linnainmaa, maatalousyrittäjä, Hämeenkyrö

1. varapuheenjohtaja: Leena Sulonen, myyntipäällikkö, Tampere

2. varapuheenjohtaja: Panu Raipia, teatterinjohtaja, Tampere

Jäsenet:

Riku Elovirta, metsätalousinsinööri, Nokia

Pekka Haapakanni, ylikonstaapeli, Sastamala

Jari-Vesa Isokotamäki, lääkäri, Ylöjärvi

Juha Kallio, toiminnanjohtaja, Tampere

Leo Kinnunen, metsäneuvoja, Tampere

Tapani Kivini, yrittäjä, Tampere

Tarja-Riitta Koskinen, maanviljelijä, Juupajoki

Jari Kukko, varatuomari, Lempäälä

Jani Körhämö, riistapäällikkö, Pälkäne

Jussi Liemola, yrittäjä, Sastamala

Mika Myllymaa, yrittäjä, Sastamala

Kati Myllymäki, ylilääkäri, Tampere

Marja Mäkinen, toimitusjohtaja, Virrat

Jukka Niittyoja, maatalousyrittäjä, Ylöjärvi

Milla Nyberg, palvelupäällikkö, Orivesi

Minna Ojanen, yrittäjä, Tampere

Iina Peltomäki, opiskelija, Tampere

Heikki Penttilä, maanviljelijä, Pälkäne

Arto Pirttilahti, kansanedustaja, Mänttä-Vilppula

Heikki Rantanen, tutkimus- ja kehitysjohtaja, Kihniö

Heidi Rytky, museonjohtaja, Urjala

Aku Sajakorpi, näyttelijä-laulaja, Tampere

Antti Sarvana, metsätalousinsinööri, Ruovesi

Juho Siitari, varatuomari, Tampere

Kimmo Sirainen, toimitusjohtaja, Nokia

Olli Suurkari, optikko, yrittäjä, Pirkkala

Eero Teivaala, asianajaja, Ylöjärvi

Juha-Pekka Toukola, maatalousyrittäjä, Kangasala

Miksi hallintoneuvosto vaihtoi Pirkanmaan Lähi-Tapiolan hallituksesta Aamulehden uutisoinnin jälkeen vain kaksi jäsentä eli Harri Talosen ja Mikko Wirénin, mutta ei kaikkia, vaikka koko hallitus on tiennyt ongelmista?

”Pitkällisen harkinnan ja keskustelun jälkeen hallintoneuvosto tuli yksimielisesti tähän tulokseen. Käyty keskustelu on luottamuksellinen.”

Lue lisää: Vakuutusyhtiöstä paljastuu törkeyksiä: seksuaalista häirintää, vuosien kiusaamista, bordellitarinoita, erikoisia mökkitalkoita – Päähenkilönä ”Pirkanmaan keisari”

Pirkanmaan Lähi-Tapiola puhuu avoimuudesta ja läpinäkyvyydestä. Miksi kieltäydyit usean päivän ajan vastaamasta kysymyksiin tai olet toistuvasti puhelimessa kiireinen tai haluton vastaamaan? Miten tämä edistää yhtiön avointa, läpinäkyvää kulttuuria ja luottamuksen rakentumista? Etkö koe tehtävässäsi olevasi vastuussa vastaamaan Pirkanmaan Lähi-Tapiolan 100 000 omistaja-asiakkaalle, yhteistyökumppaneille, henkilöstölle ja sponsoroinnin kohteille myös silloin, kun tarjolla ei ole hyvää ja mukavaa julkisuutta ja yhtiön asioita pitää selvittää?

”Vastaan roolini mukaisesti hallintoneuvoston puheenjohtajan työtä ja vastuita koskeviin kysymyksiin.”

Korjaus 5.5.2022 kello 11.35: Hallintoneuvoston jäsenen Mika Myllylän kotipaikkakuntana luki artikkelin tietolaatikossa Kiikoinen, mutta se on nykyään osa Sastamalaa. Juha-Pekka Toukolan kotipaikkakuntana luki Sahalahti, mutta se on nykyisin osa Kangasalaa. Eero Teivaalan asuinpaikkana oli Siivikkala, mikä on osa Ylöjärveä.

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut