Monissa Kangasalan suur­hankkeissa mukana ollut yrittäjä Mika Mäkeläinen on kuollut – ”Suuri menetys Kangasalalle”

Mika Mäkeläinen oli kehittämässä Kangasalan tulevia suurhankkeita. Hänen kädenjälkensä näkyy Kangasalan kauppahallin, Pikkolan liikunta- ja hyvinvointikeskuksen ja kanavahankkeen suunnitelmissa.

Äkillisesti kuollut yrittäjä Mika Mäkeläinen kuvattiin Kangasalla kesäkuussa 2021.

4.5. 10:19

Aamulehti

Kangasalla vaikuttanut sarjayrittäjä Mika Mäkeläinen, 45, on kuollut. Hän kuoli äkillisesti Espoossa 27. huhtikuuta 2022.

Mäkeläinen oli osallisena monessa hankkeessa Kangasalla. Suunnitellut keskustan kauppahalli, keskustan lähelle Pikkolaan tuleva liikunta- ja hyvinvointikeskus sekä Vesijärven ja Längelmäveden yhdistävä kanava ovat kaikki projekteja, joissa hän oli vahvasti mukana.

Lue lisää: Kangasalle suunnitteilla Vesijärven ja Längelmäveden yhdistävä kanava – yrittäjän visiossa myös rantabulevardi ravintoloineen

Lisäksi Mäkeläinen osti kesällä 2020 historiallisesti merkittävän, yli satavuotiaan hirsitalon Längelmäveden rannalla Kangasalla. Hänen tarkoituksenaan oli muuttaa pankinjohtaja Nils Idmanin vuosina 1908–1912 rakennuttama huvila majoitus-, kokous- ja juhlatiloiksi.

Lue lisää: Yrittäjä osti Suomen suurimman pankkihuijarin entisen kalamajan Pirkanmaalla – Nyt hän aikoo houkutella sinne asiakkaiksi Uros-areenalla esiintyviä maailmantähtiä palautumaan ainutlaatuisella tavalla

Innostava visionääri

Kangasalan kaupunginjohtaja Oskari Auvinen luonnehtii Mäkeläistä innostavaksi ja visionääriseksi hahmoksi. ”Hänellä oli laajat verkostot ja laaja kyky nähdä mahdollisuuksia siellä, missä muut eivät näe”, Auvinen sanoo.

Mäkeläisen kuolema on Auvisen mukaan suuri menetys koko Kangasalalle. ”Monet hyvät hankkeet olivat päässeet liikkeelle, mutta emme saaneet valitettavasti viedä niitä hänen kanssaan loppuun saakka.”

Kangasalan kaupunki teki noin vuosi sitten yhteistyösopimuksen Mäkeläisen edustaman ryhmittymän kanssa ja varasi vajaan tuhannen neliön tontin kauppahallia varten kaupungin keskustan torialueelta. Auvisen mukaan hankkeessa ollaan suunnittelu ja ideointivaiheessa. Alueella on valmis kaava, joka mahdollistaa kehittämistyön.

Auvinen uskoo, että kauppahalli ja muut hankkeet etenevät Mäkeläisen poismenosta huolimatta. ”Todennäköistä on, että tavalla tai toisella nämä hankkeet jatkavat etenemistään ja Mikan oivaltava kädenjälki tulee näkymään joko lyhyellä tai pitkällä aikavälillä.”

Pitkän linjan sarjayrittäjä

Mika Mäkeläinen sai vuonna 2011 Suomessa Young Entrepreneur of the Year -tunnustuksen.

Valittiin 40 lupaavimman eurooppalaisen nuoren johtajan joukkoon vuonna 2012.

Toimi parikymmentä vuotta yrittäjänä useissa eri yhtiöissä. Ennen yrittäjyyttä työskenteli asiantuntijatehtävissä it-alalla.

Yksi Siili Solutions oyj:n perustajia. Siili listattiin vuonna 2012 Nasdaq Omx Helsingin ylläpitämälle First North Finland -markkinapaikalle. Vuonna 2016 Siili listautui Helsingin pörssin päälistalle.

Vaikutti ilmailualalla toimivan X-Fliten ja rahastoyhtiö Sifter Capitalin hallituksessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan
Tietoa ei ole vielä lähdetty hakemaan

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos

Tuoreimmat tähtijutut